ECOLUTION TIJDELIJK DEN HELDER ALS (THUIS)HAVEN

Schip tijdens Sail te bewonderen in Marine haven

DEN HELDER- De Ecolution, het duurzame zeilschip van wijlen Wubbo Ockels, zal de thuishaven op Lauwersoog, tijdelijk verruilen voor die van Den Helder. Het schip zal in mei naar de marinestad varen en daar onder meer tijdens Sail Den Helder te bewonderen zijn.

De Ecolution, bekend vanwege de duurzame technieken en toepassingen, is na tien jaar toe aan een update. Een gedeelte van de refit zal in Den Helder plaatsvinden. Tegelijkertijd wordt het tijdelijk verblijf op de voormalige rijkswerf Willemsoord aangegrepen om sponsors te zoeken voor een ambitieus plan, namelijk om met de Ecolution rond de Noordpool te varen. Dit idee bestaat al langer, alleen is het de stichting Wad Duurzaam, nog niet gelukt om het geld hiervoor bij elkaar te krijgen. Wad Duurzaam is de eigenaar van de Ecolution. Tijdens het verblijf in Den Helder zullen aan boord van de Ecolution educatieve programma’s worden gegeven aan leerlingen van basisscholen.

De gemeente Den Helder sponsort het verblijf van het schip in de marinestad. Wethouder Edwin Krijns: “We steunen de plannen van Joint Venture Earth graag. Niet alleen omdat we natuurlijk hun doelen een warm hart toedragen, maar ook omdat het zoveel kansen biedt voor ons, het onderwijs en de ondernemers in Den Helder.” Het sluit ook aan bij initiatieven zoals Tech@Connect en de North Sea Energy Gateway. “In één zo’n project komen veel doelen en spelers samen. En daar kunnen we veel winst uit halen”.

 

 

 

 

Ecolution2 Ecolution2
eco-1 eco-1
p1020791%201600 p1020791%201600