OPEN DAG OP JACHTHAVEN WATERLAND

Met nautische markt en veel informatie

MONNICKENDAM- Op Jachthaven Waterland wordt zaterdag 6 mei een Open dag gehouden, die vooral informatief is. Zo kunnen zeilers advies krijgen over zeil-en masttrim en motoronderhoud. Er is een naurtische markt. En wie wil kan meevaren met een Dehler 38 of X34.

De Open Havendag, die start om 10.30 uur en duurt tot 15.30 uur, kent een zeer gevarieerd programma voor jong en oud. Zo organiseert Zeilschool Waterland voor kinderen allerlei activiteiten: van zeilen met Optimisten en RS tot Oud-Hollandse spelen. Bezoekers kunnen met meerdere boten meevaren, van de PTS 26 motorboot tot de Dehler 38 en X34. Er zijn meerdere afvaarten. Je kunt met deze schepen meevaren of manoeuvreertraining krijgen om een gevoel te krijgen bij deze schepen.

Zeil en masttrim

René Sepers en Daan Winkel zijn de tuigspecialisten van Waterland Yacht Service. Tijdens de Open Dag kun je om 12 uur en om 14 uur een informatiesessie bijwonen over trim en tuigage. De sessie vindt plaats bij de kraan, inschrijven is niet nodig.

Motoronderhoud

Jan Dijkman en zijn team verzorgen een leerzame bijeenkomst over eenvoudig motorenonderhoud en hoe motorstoringen onderweg zelf op te lossen zijn. Deze interactieve sessie (met een opengewerkte motor) vindt plaats in de werkplaats van Jachtservice De Waterman. Om 12:00 uur en 14:00 uur zijn de sessies.

Zuiderzee Jachtmakelaars

Zuiderzee makelaars is al jaren een vertrouwd gezicht in Jachthaven Waterland en richt zich op verkoop vanuit de eigen ligplaats. Het voordeel is dat je kunt blijven zeilen gedurende het verkoopproces.

Voor de meeste programma-onderdelen moet je vooraf aanmelden. Dit kan door een mail te sturen naar Jachthaven Waterland (mailto:info@waterlandyacht.nl)

Voor meer informatie kijk op Website Waterland (http://www.waterlandyacht.nl)