SCHEVENINGEN THUISHAVEN EN FINISHPLAATS

Voor Team Akzo Nobel en Volvo Ocean Race

SCHEVENINGEN- In Den Haag c.q. Scheveningen zijn ze al druk bezig met de voorbereidingen voor de finish van de Volvo Ocean Race in juni 2018.

Schipper Simeon Tienpont ontving eerder deze week  uit handen van wethouder Karsten Klein de sleutel van de ‘Team Base’ van Akzo Nobel. Vanuit deze locatie in de haven gaat het team de campagne organiseren en trainen als ze in Nederland zijn. Daarnaast is Gerd-Jan Poortman door de gemeente Den Haag en organisator TIG Sports  benoemd tot ambassadeur van de Volvo Ocean Race Finish Den Haag.

Wethouder Karsten Klein: ”In 2018 is het precies 200 jaar geleden dat aan het strand bij Scheveningen het eerste badhuisje verscheen. De kust van Scheveningen is dan ook een passend historisch decor voor de Volvo Ocean Race. Die op zijn beurt Den Haag en Scheveningen in de spotlights zal zetten. Met de zee in de hoofdrol.”

Schipper Simeon Tienpont: “Voor een zeezeiler is Den Haag de enige haven in dit deel van de Noordzee waar je alle faciliteiten hebt. Direct toegang tot open zee, een haven met innovatieve maritieme bedrijven, vlakbij de TU Delft, geweldige faciliteiten van topsportcentrum van het Watersportverbond en een internationale stad aan zee waar het leven heel goed is. Ook voor ons was de keuze voor de haven van Scheveningen een no-brainer.”

Ambassadeur

Gerd-Jan Poortman is door de gemeente Den Haag en organisator TIG Sports aangewezen als ambassadeur van de  Volvo Ocean Race Finish Den Haag en presenteerde de plannen. Poortman zeilde mee met de drie meest recente Nederlandse teams in de Volvo Ocean Race. Team ABN AMRO TWO, Team Delta Lloyd en Team Brunel. “In 2014-2015 heb ik mij er hard voor gemaakt dat Nederland weer deelneemt aan deze legendarische race. Dat Den Haag nu de finish mag organiseren is fantastisch voor de zeilsport en voor het zeezeilen in Nederland. Ik vind het een eer om deze rol te mogen vervullen.”

Feest voor iedereen

Voor jong en oud, van zeebonk tot landrot: de finish van de Volvo Ocean Race van 23 juni tot en met 1 juli 2018 wordt een feest voor iedereen. Naast een racedorp op het strand, wordt de haven omgebouwd tot een evenemententerrein met een grote diversiteit aan activiteiten, waar honderdduizenden bezoekers op af zullen komen. Naast tal van watersportactiviteiten zijn er ook nog veel netwerkevenementen voor het bedrijfsleven. De eigenaar van de Volvo Ocean Race, het Watersportverbond en de gemeente Den Haag werken hierin opnieuw nauw samen. In 2015 was Den Haag ook de locatie voor de 2015 Pit Stop van de Volvo Ocean Race met 125.000 bezoekers.

 

 

volvo volvo
volvo 6 volvo 6
volvo 5 volvo 5
volvo 3 volvo 3
brunel__000vor_2014_-_obr_-_brunelvor_hq_primary_http00_1420825-wpcf_720x440 brunel__000vor_2014_-_obr_-_brunelvor_hq_primary_http00_1420825-wpcf_720x440