OPENING TOPZEILCENTRUM SCHEVENINGEN

De zeilhub voor Noord-Europa

SCHEVENINGEN- Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan: de realisatie van het Nationale Topzeilcentrum in Den Haag - Scheveningen Haven is een feit! Woensdag is de officiële opening van dit nieuwe Topzeilcentrum.
Ruim 10 jaar geleden werden de mogelijkheden al onderzocht om de trainingsactiviteiten van onze Kernploeg en Toptalenten in Den Haag te vestigen, want Den Haag kent uitstekende en uitdagende zeilomstandigheden voor de zeilers, en heeft een gunstige ligging qua trainen, wonen en studeren. 
In 2009 werd een aanzet gemaakt, door het vestigen van het NTC Zeilen in verschillende gebouwen rondom de Scheveningse haven. Maar de wens om met het NTC vanuit een compleet geïntegreerd zeilcentrum te kunnen werken, direct aan het water, om zo nóg efficiënter en beter te kunnen gaan trainen, bleef bestaan. In samenwerking met ontwikkelaar Velum Vastgoed en met steun van de gemeente Den Haag is het nieuwe Topzeilcentrum, de thuisbasis voor de Olympische zeilers van Team Delta Lloyd en de Toptalenten van het Watersportverbond, gerealiseerd. Alle benodigde faciliteiten om te kunnen excelleren zijn aanwezig, zoals een sportschool, medische begeleiding, een innovatiecentrum en grote materiaalopslag.
De opening van het nieuwe Topzeilcentrum zal op 7 juni worden verricht door de wethouders Rabin Baldewsingh (wethouder Sport) en Karsten Klein (wethouder Haven & Economie). Beide wethouders zijn nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van het centrum.


 

zeilcentrum2 zeilcentrum2