KIRAN BADLOE WINT WORLD CUP FINAL

Surfer neemt initiatief in Santander

SANTANDER- Kiran Badloe heeft zaterdag in het Spaanse Santander de World Cup Final gewonnen.

De week begon nog wat lastig voor de RS:X-windsurfer uit Lelystad. Gelukkig bleek zijn eerste dag ook gelijk zijn minste dag. Badloe vaart de rest van de week sterk en finisht op woensdag en op vrijdag zelfs al zijn races als eerste, waardoor hij met de dag zijn eerste positie overall weet te versterken. Louis Giard, die bij de World Cup in Hyères nog met het goud naar huis ging, staat op de dag van de medalrace zestien punten achter op Badloe.
Een enthousiaste Badloe na de medalrace van zaterdag: “Super! We hebben de medalrace net gevaren. Mooie wind, echt super omstandigheden. Een goede race gevaren en uiteindelijk gewonnen. Heel blij mee!”
Voor de RS:X-windsurfer van Team Delta Lloyd is deze overwinning extra belangrijk. Bij het EK in Marseille liep hij het podium mis door een val. “Afgelopen periode heb ik veel wedstrijden gevaren. Ze gingen allemaal op zich wel goed, maar ik kon het nooit afmaken met een goede podiumplek. Dus dat is een beetje zuur. Daar hebben we naar gekeken: wat moet er gebeuren, wat moet er veranderen. Er moest meer initiatief worden getoond en iets agressiever worden gevaren. Dat heb ik deze week heel goed kunnen doen en daar ben ik gewoon superblij mee”, aldus Badloe.

EINDSTAND RS:X – World Cup Final Santander

Kiran Badloe (NED), 36 punten

Louis Giard (FRA), 54 punten

Shahar Zubari, (ISR), 56 punten

badloe badloe