BORRELTIJD AAN BOORD

De complete gids voor een geslaagd happy hour!

ALKMAAR- ’Borreltijd aan boord’ serveert een deskundige kijk op drinkgewoonten in de belangrijke ontmoetingsoorden voor pleziervaarders ter wereld.

Samenstelster Fiona Sims moedigt de lezer aan om elk gebied te verkennen en te ontdekken wat lokale bewoners daar graag drinken, hoe dat wordt gemaakt, waar je heen moet om het te drinken en wat je er het best bij kunt eten.

Op die manier ontdekt zij distilleerderijen, brouwerijen en wijnhuizen, allemaal binnen bereik van een korte taxirit vanaf de haven en geeft zij aan wat we op traditionele (drank)markten het beste kunnen kopen.

Behalve dat Borreltijd aan boord ons van binnenuit kennis verschaft over geweldige plekken wereldwijd, vertelt het ook hoe je cocktails maakt. Meer dan 30 recepten voor cocktails en alcoholvrije drankjes bieden inspiratie voor iets makkelijks en heerlijks om na een lange dag varen aan dek van te nippen.

Wil je weten wat daarbij te eten? Daarvoor biedt Fiona Sims een selectie van haar lievelingsrecepten voor hapjes aan boord, van tapenades en salsa tot gevulde piquillo pepers, allemaal geïnspireerd op een paar van de belangrijkste bezochte streken.

Of je nu een ervaren zeebonk bent of een landrot die graag een aperitief lust, laat de deskundige eet- en drinkauteur Fiona Sims je dorst lessen.

Wat jou te doen staat: ontdekken en genieten!

 

ISBN 978 90 5961 133 7

Prijs: € 19,95

Uitgeverij De Alk & Heijnen Watersport

9789059611337_front 9789059611337_front