VAAR MEE MET DE VREDESVLOOT.

Van Harlingen naar Medemblik

MEDEMBLIK- Op zaterdag 23 september vaart een vredesvloot van Friesland naar Medemblik. De vredesvloot is onderdeel van De Verzoening, een grote verzoeningsdag ter nagedachtenis aan het Beleg van Medemblik in 1517 door de Friese vrijheidsstrijder Grutte Pier. Precies 500 jaar na dato steken de bewoners van Kimswerd het IJsselmeer over en reiken daar de hand aan de bewoners van Medemblik.

Wilt u deelnemen aan deze bijzondere vloot dan kan dit op een aantal manieren:

1. U kunt meevaren met uw eigen schip. Minimale lengte 10 meter. Aanleggen en overnachten in de haven van Medemblik is gratis voor vlootdeelnemers.

2. U kunt meevaren op een charterschip. a. Weekendarrangement à € 150,00 p/p Inschepen (met slaapzak) op vrijdagavond vanaf 20.00 uur in Harlingen Haven. Zaterdag ontbijt aan boord en tussen de middag lunch tijdens de overtocht. Het avondeten op eigen gelegenheid nuttigen in de stad. Overnachten aan boord. Zondagochtend ontbijt aan boord en terugvaart naar Friesland, inclusief lunch. b. Meevaar-arrangement à € 50,-- p/p (beperkt beschikbaar) Stap op zaterdagmorgen aan boord als passagier in Harlingen. Overtocht naar Medemblik inclusief lunch aan boord. Avondeten en overnachten op eigen gelegenheid. Op zondagochtend inschepen voor de terugvaart naar Friesland, inclusief lunch. Voor zowel a. en b. geldt dat de verwachte aankomsttijd na de lunch is.

3. U kunt meevaren met een particulier schip. Voor het meevaren op een van de particuliere schepen koppelen wij de mensen onderling aan elkaar. Eventuele kosten en verzorging worden onderling geregeld.

Aanmelden
Aanmelden voor de vredesvloot kan via het aanmeldformulier op de website van PeerGrouP.

Let op: In alle gevallen geldt dat boven windkracht 6 beaufort niet wordt gevaren. In verband met de veiligheid én ruimte in de haven is het maximum aantal deelnemende schepen vastgesteld op 250. Deelname is geheel op eigen risico.

media_627_378976_w1200_crop media_627_378976_w1200_crop