ANNEMIEKE BES VERLAAT TEAM AKZO NOBEL

Volvo Ocean Race droom lijkt weer uit elkaar te spatten

ALICANTE- Het Volvo Ocean Race avontuur van Annemieke Bes bij Team Akzo-Nobel is al voor de start voorbij. In onderling overleg is besloten dat Bes het team verlaat. Dit is dinsdagavond bekend gemaakt.

De reden van het vertrek zou te maken hebben met de persoonlijke verwachtingen van Bes die niet in lijn zouden liggen met die van het team. Zo kon Tienpont haar niet garanderen dat ze alle etappes mee zou varen. ”Ik wil de komende race bij iedere leg de juiste mensen op de juiste plaats kunnen inzetten,’’ aldus de Akzo Nobel schipper die het vertrek van Bes zegt te betreuren. Anderzijds valt dit onder de natuurlijke afvloeiing die gepaard gaat met het samenstellen van een professioneel team. Zo zegt Tienpont. 

In een interview afgelopen week met Watersport-TV vlogger Pieter van Hulten, zei Tienpont toevallig, niet een type te zijn dat hard met de vuist op tafel slaat. Maar wel beslissingen neemt, als die in het teambelang genomen moeten worden.

Om Bes in de gelegenheid te stellen om nog een ander team te vinden, is in overleg besloten om aan het einde van deze maand afscheid van de zeilster te nemen. Zo valt te lezen in een eenzijdige verklaring van het team.

Watersport-TV heeft dinsdagavond direct geprobeerd om met Annemieke in contact te komen om haar kant van het verhaal te horen. Bes heeft echter van het team een spreekverbod gekregen. Ze mag niet met de media praten.

Zal de Volvo Ocean Race nog een vervolg krijgen voor Annemieke of een droom blijven. Bij de vorige editie viel ze, toen nog als lid van het vrouwenteam van SCA, ook al voor de start buiten de boot. De geruchten gaan dat zij in gesprek is met Team Sun Hun Kai/Scallywag, het enige team dat nog geen vrouw in de selectie heeft.

Bes is overigens het tweede teamlid die vertrekt bij Akzo. In de tweede week van september zei de ervaren Spanjaard Roberto ‘Chuny’ Bermúdez de Castro al Tienpont en zijn team vaarwel. Waarom hij zijn functie als stuurman/trimmer heeft opgegeven, is niet bekend gemaakt. 

 

Bekijk interview met Simeon Tienpont...Simeon Tienpont (https://www.youtube.com/watch?v=aOCpEhskoxo&t=1s)

 

 

 

schipper-tienpont-selecteert-annemieke-bes-volvo-ocean-race schipper-tienpont-selecteert-annemieke-bes-volvo-ocean-race