AKZO NOBEL ZET SIMEON TIENPONT AAN DE KANT

Sponsor wil niet reageren op gerucht over eerder ontslag.

ALICANTE- Simeon Tienpont is niet langer schipper van Team Akzo Nobel. Vrijdagavond maakte de hoofdsponsor bekend dat Tienpont wegens contractbreuk aan de kant is gezet. Op korte termijn zal een nieuwe schipper worden bekend gemaakt.

Volgens geruchten zouden er al in een eerder stadium problemen zijn geweest tussen Tienpont en Akzo Nobel. En zelfs sprake zijn geweest van een breuk. Er speelde toen iets anders, volgens een bron. Tienpont zou tegen de wens van zijn hoofdsponsor geen vrouwen in zijn team willen. Uiteindelijk zou deze breuk weer zijn gelijmd.

De Akzo Nobel zegsman wilde vrijdagavond geen verdere details kwijt over de contractbreuk. Ook wilde hij niet ingaan op het gerucht over een eventuee eerdere breuk.

In een statement schrijft de woordvoerder dat AkzoNobel nog steeds volledig toegewijd is aan het team en de Volvo Ocean Race.

Het is opmerkelijk dat Tienpont nu aan de kant wordt gezet. Zaterdagmiddag is de eerste In-port race. Wie dan de leiding aan boord heeft, is niet bekend.

UPDATE: Simeon Tienpont nodigt de leidinggevenden van Akzo Nobel uit voor een gesprek een uur voor de start van de in-port race. 

simeontienpont simeontienpont
m45473_13-00-170815-azn-kfr-00460 m45473_13-00-170815-azn-kfr-00460