WADDENHAVEN VLIELAND LEUKSTE VOOR HONDEN

Winnaar van de eerste Honden aan boord Award

VLIELAND- De Waddenhaven Vlieland is de leukste jachthaven voor honden in Nederland. Maar liefst 29 procent van de varende hondenbezitters die hebben meegedaan aan de eerste verkiezing van Honden aan Boord brachten een stem uit op de Waddenhaven.

Het doel van de verkiezing is om jachthavens in Nederland te beoordelen op hondvriendelijkheid. De tijd van ’verboden voor honden’ is volgens Trudie Rutten, initiatiefneemster van de verkiezing en bekend van de site Honden aan boord achterhaald. Met de Award wil Rutten laten zien dat hondvriendelijkheid loont. Hondenliefhebbers vormen een grote doelgroep binnen de jachthavenbezoekers.

Hondenliefhebbers konden zelf jachthavens aandragen die vervolgens beoordeeld werden op gastvrijheid van het personeel richting honden en de eigenaren. De toegankelijkheid en veiligheid en de aanwezige faciliteiten voor honden. En de uitlaat-, wandel-en zwemmogelijkheden op en nabij de haven.

Uit de aangemelde jachthavens werd in oktober een top 10 gekozen, waarop hondenliefhebbers vervolgens een stem konden uitbrengen. De Waddenhaven kreeg uiteindelijk 29 procent van de stemmen. Jachthaven Deventer eindigde met 27,5 stemmen op de tweede plaats en Jachthaven De Maas op de derde plaats met 16,8 stemmen.

In totaal werden er 167 stemmen uitgebracht. ”Gaandeweg kreeg deze verkiezing steeds meer positieve aandacht. Het is dan ook zeker de bedoeling om deze Award in de toekomst weer uit te reiken,’’ aldus Trudie Rutten die begin 2018 met in haar gezelschap een aantal viervoeters de Award aan het personeel van de Waddenhaven Vlieland zal uitreiken.

 

Waddenhaven 2 Waddenhaven 2
Waddenhaven 1 Waddenhaven 1
Waddenhaven 3 Waddenhaven 3
Grafiek 2 Grafiek 2
Honden Honden