VOLVO VLOOT DIRECT 'VOLLE BAK' NAAR CITY OF SAILS

Start leg 6 naar Auckland live op Watersport-TV

HONGKONG- De Volvo Ocean Race wordt woensdag hervat met Leg 6 van Hong Kong naar Auckland. De start is live te zien op Watersport-TV. Team Brunel zet met acht zeilers aan boord koers naar Nieuw-Zeeland. Onder hen de teruggekeerde Peter Burling, Louis Balcaen en Alberto Bolzan. De zeilers worden in de laatste week van februari verwacht in de City of Sails.

’’Het is goed dat Burling, Balcaen en Bolzan weer terug zijn. Als we naar de weermodellen kijken dan zal het meteen volle bak zijn de eerste 36/48 uur,’’ aldus Bouwe Bekking.  ”Er zijn verschillende route opties. Als je een bepaalde route kiest kan het meteen lijken alsof je honderden mijlen achter ligt. Daarnaast moeten we ook rekening houden met het cycloon seizoen; er zijn genoeg keuzes te maken.”  

Lush niet aan boord

De Britse zeilster Annie Lush zal geen onderdeel zijn van de achtkoppige bemanning die woensdag Hong Kong verlaat. Lush: “In de afgelopen weken heb ik er alles aan gedaan om op tijd fit te zijn. Dat is helaas niet gelukt. Daar moet ik me voor nu bij neerleggen. Ik heb nu meer tijd om sterker te worden. Op dit moment kan ik niets anders doen dan het team aanmoedigen van achter mijn scherm.”   

Crewlist Team Brunel Leg 6

1.    Bouwe Bekking (NED) - schipper

2.    Andrew Cape (AUS) - navigator

3.    Carlo Huisman (NED)

4.    Kyle Langford (AUS)

5.    Alberto Bolzan (ITA)

6.    Peter Burling (NZL)

7.    Louis Balcaen (BEL)

8.    Sally Barkow (USA)

Yann Riou (FRA) - OBR

 

Fotografie Jen Edney, Ainhoa Sanchez / Volvo Ocean Race 

 

 

 

 

 

 

Brunel wo 2 Brunel wo 2
Brunel China 3 Brunel China 3
Brunel wo 1 Brunel wo 1