BEKKING GENOMINEERD VOOR GOUDEN KNRM WIMPEL

Winnaar wordt op 9 maart bekend gemaakt

IJMUIDEN- Team Brunel schipper Bouwe Bekking is door de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM) genomineerd voor de Gouden Wimpel. Deze traditionele waarderingsprijs wordt jaarlijks uitgereikt door de KNRM. Bekking is vereerd met de nominatie en roept in een reactie vooral op tot aandacht voor de KNRM.

Bouwe Bekking laat vanaf de Stille Oceaan, waar hij met Team Brunel onderweg is naar Auckland in Leg 6 van de Volvo Ocean Race, weten vereerd te zijn met de nominatie. “Waar ik kan, ondersteun ik de KNRM, dat is het minste wat ik kan doen. Zo heb ik recent een aantal video’s opgenomen samen met Robertino Nissen de reserveschipper van station Scheveningen. Deze komen in aanloop naar de finish in Den Haag online.”

”Ik zit hier op zee en weet niet wie de andere genomineerden zijn. Wel ben ik er van overtuigd dat de andere genomineerden minstens net zo veel recht hebben op de titel. Het belangrijkste is dat er aandacht is voor de KNRM en het zeer belangrijke werk dat ze verrichten. Ik ben nog steeds verbaasd dat de financiering van de KNRM volledig afkomstig moet zijn van donaties. Het merendeel van de bemanningen bestaat uit vrijwilligers die hun eigen leven riskeren om aan boord van de reddingsboten andere zeevarenden in nood te redden. Waar we kunnen proberen we te helpen, zo ook tijdens het jaarlijkse reddersgala waar we dit keer een zeiltocht met Team Brunel hebben aangeboden. Voor ons is dit vanzelfsprekend. De KNRM verdient onze steun!”

Toelichting nominatie

De KNRM gaf voor de nominatie van Bouwe Bekking de volgende toelichting:

“Deze overbekende zeiler, met name bekend vanwege zijn deelnames aan de Volvo Ocean Race, gebruikt zijn bekendheid met regelmaat in het belang van de KNRM. In de komende maanden zal er een serie filmpjes op social media worden gepost waarin Bekking expliciet wijst op het belang van de Redding Maatschappij. En bij speciale gelegenheden, bijvoorbeeld bij de veilingen op meerdere edities van het Reddersgala, stelt Bekking voor de hoogste bieder een dag zeilen met Team Brunel beschikbaar. Een enthousiaste ambassadeur.”

Stemmen tot 8 maart

Stemmen voor de Gouden Wimpel verkiezing is mogelijk tot donderdag 8 maart 2018 middernacht op de website van de KNRM.

Bekking genomineerd voor gouden KNRM wimpel Bekking genomineerd voor gouden KNRM wimpel
Bekking genomineerd 2 Bekking genomineerd 2
Bekking Bekking