BIOGRAFISCHE FILM OVER LAURA DEKKER

Het zeilmeisje dat als 16-jarige solo rond de wereld zeilde

HAMBURG- Na haar solozeiltocht om de wereld leek het erop dat Laura Dekker voor een leven in de anonimiteit zou kiezen. Maar het tegendeel is waar. Met regelmaat duikt het ’zeilmeisje’ zelf, of haar naam weer op. Vandaag werd bekend dat de Duitse regisseur Florian Cossen met instemming van Laura een biografische film over haar gaat maken. 

Laura, inmiddels 22 jaar, voltooide in 2012 op zestienjarige leeftijd een solo-zeiltocht rond de wereld. Ze begon haar reis in augustus 2010. In januari 2012 meerde ze haar zeiljacht Guppy af op Sint Maarten.  Met haar tocht schreef ze geschiedenis. Laura was  de jongste zeilster die de wereld rondzeilde.

Het is overigens niet de eerste keer dat een film over Dekker wordt gemaakt. In 2013 verscheen een documentaire (Maidentrip) over de zeiltocht. De documentairemaakster, Jilian Schlesinger, volgde Laura lange tijd met de camera. Maar uiteindelijk ontstond er onenigheid omdat Dekker het niet met  de inhoud van de documentaire eens was.

Een Duits reclamebureau dat in opdracht van de regisseur werkt, laat weten dat Laura akkoord is met plannen voor de nieuwe film. Wanneer de film uitkomt, is nog niet bekend.

 

Het is zonder toestemming van Watersport-TV niet toegestaan de foto’s te delen!

IMG_6788 IMG_6788
IMG_6841 IMG_6841
IMG_7056 IMG_7056
IMG_7641 IMG_7641