AKZO 'ONZICHTBARE' KOPLOPER

Finale leg 6 naar Auckland begonnen

AUCKLAND- De Olympische Winterspelen zitten erop. De focus kan weer volledig op het Volvo Ocean Race zeilen. De spanning tijdens leg 6 is te snijden. Team AkzoNobel, momenteel uit tactische overwegingen in de stealth mode, gaat aan de leiding. De finale is begonnen.

AkzoNobel, Turn the Tide on Plastic en Scallywag behielden de afgelopen dagen die voorsprong, doordat ze eerder van de nieuwe druk in de zeilen konden profiteren. Ondanks dat ze vanuit het westen aankomen en dus een langere weg naar de finish afleggen. De extra snelheid zorgt voor de nodige compensatie.

“Het huidige plaatje naar Auckland ziet er beter uit dan verwacht”, aldus Turn the Tide on Plastic-schipper Dee Caffari. “De lichte wind die we dachten te krijgen en voor een mogelijke herstart had kunnen zorgen, wordt uit de weg geduwd. Het lijkt erop dat we met druk aankomen en dat we die zullen behouden. Hopelijk komt dit uit.” 

De koplopers hebben nog zo’n 270 nautische mijlen tot de finish. Je kunt het raceverloop live volgen via het Volvo Ocean Race kanaal op Watersport-TV.

Video met Simeon Tienpont (https://www.youtube.com/watch?v=wuVNmwVX_Xc&t=0s)

 

akzo maandag 26 1 akzo maandag 26 1
akzo maandag 26 2 akzo maandag 26 2
akzo maandag 26 3 akzo maandag 26 3