Lightleaf Carbon Solar Panels bij Smartmarine

Ultra licht, super stijf en fraai design

EINDHOVEN- Smartmarine B.V. gevestigd in Eindhoven, heeft met de Canadese fabrikant Lightleaf Solar een overeenkomst getekend voor de distributie van hun producten in Europa. Na een succesvolle introductie op Boot Düsseldorf zijn de Solar Panels nu beschikbaar. 

LightLeaf Solar is ontstaan tijdens een onafhankelijke, op zonne-energie werkende bootreis van een maand die Rick Retzlaff in 2017 door Puget Sound maakte. De reis was een groot succes, maar bestaande zonne-energieoplossingen vielen tegen. Glaspanelen waren te zwaar en te vlak, flexibele panelen waren kwetsbaar en moesten worden opgeplakt. Dat moest beter kunnen. Op basis van zijn achtergrond in zowel composietmaterialen in de lucht- en ruimtevaartindustrie als met accu-elektrisch aangedreven systemen, ontwikkelde Lightleaf een innovatief zonnepaneel dat zowel lichtgewicht, structureel als stijf is en perfect voor boten.

De Solar Panels worden geproduceerd in Canada, zijn ultra licht, super stijf en hebben een fantastisch design. De SeaLeaf serie heeft zelfs een geïntegreerd railing montage systeem. Naast de SeaLeaf is de gLeaf serie verkrijgbaar. 

En uniek is de optie tot maatwerkoplossingen, voor maximaal rendement uit de beschikbare ruimte aan boord. Ga naar de website van Smartmarine en klik op Lightleaf Solar (https://www.smartmarine.nl/search?q=lightleaf)

 

 

Afbeelding 49 Afbeelding 49
Afbeelding 52 Afbeelding 52
Afbeelding 51 Afbeelding 51
Afbeelding 53 Afbeelding 53
Afbeelding 50 Afbeelding 50