Jachtontwerper Frank Mulder ontvangt lifetime achievement award

KITZBUHEL - De Nederlandse scheepsarchitect en jachtontwerper Frank Mulder is in Oostenrijk bekroond met de 2024 Lifetime Achievement Award van de Boat International Media tijdens het jaarlijkse Design and Innovation Awards programma.

Bij het toekennen van de prijs merkte de jury de breedte en reikwijdte van zijn ontwerpen op en zijn vaardigheid in het ontwerpen van uitzonderlijke jachten in alle constructiematerialen.

Na zijn studie belandde Mulder in 1974 als productiemanager bij Amels Shipyard. Kort daarna stapte hij over naar de Damen Groep waar hij de leiding had over het high-speed vessel programma voor militaire en commerciële schepen.

In 1979 opende hij zijn eigen studio en voegde jachtontwerp toe aan zijn professionele diensten. Zijn eerste superjacht was de 38 meter lange driedekker Tropic C die in 1986 bij Heesen Yachts in Oss te water werd gelaten en in 1987 werd opgevolgd door de 34 meter lange Wheels.

Het jacht dat hem wereldwijde aandacht bracht kwam een jaar later. Octopussy, gebouwd voor de Amerikaanse autodealer John Staluppi overschreed het snelste snelheidsrecord dat eerder was gevestigd door de Fortuna van de koning van Spanje met 53,17 knopen.

Studio Mulder Design staat bekend om exterieurstyling, scheepsarchitectuur en engineering van gedenkwaardige motorjachten en biedt een volledig scala aan diensten, van het eerste conceptontwerp tot de laatste proefvaarten en daarna, inclusief refits. Er zijn ongeveer 1.000 schepen gebouwd die getekend zijn door Mulder Design. (https://www.mulderdesign.nl/naval-architecuture-past/)

 

 

 

Scherm­afbeelding 2024-02-24 om 08.24.44 Scherm­afbeelding 2024-02-24 om 08.24.44
Afbeelding 23 Afbeelding 23
Afbeelding 22 Afbeelding 22