Westers Nautic al 35 jaar thuishaven voor watersporters

Watersportwinkel kiest voor specialisatie

SNEEK- Westers Nautic gevestigd aan de Bothniakade in Sneek bestaat 35 jaar. Alle reden voor enige feestvreugde, maar ook voor eigenaar Henk-Jan Westers om zijn watersportwinkel een compleet nieuw uiterlijk te geven. En een nieuwe koers te gaan varen met meer specialisatie.

In 1989 was Jan Westers, de vader van Henk-Jan, na een lange tijd in de watersport gewerkt te hebben bij werven en Lankhorst Taselaar, klaar voor een nieuw avontuur en begon hij in het pand van Scheepstimmerbedrijf Jongsma een watersportwinkel. Deze groeide gestaag en na een tijd bij werven, groothandels en als jachtverkoper/makelaar te hebben gewerkt ging zijn zoon Henk-Jan Westers bij hem in de winkel verder. 

Westers Nautic is al 35 jaar de thuishaven voor watersporters, die aan de Bothniakade voor alles voor hun boot terecht kunnen, maar ook altijd voor een gedegen advies. Dat blijft, maar er veranderd wel wat.

’’In de winkel gaan we ons verder specialiseren qua bescherming voor boot en bemanning. Aanmeerbenodigdheden, veiligheidsmiddelen, kaarten, sloten, reiniging, verrekijkers en vele andere productgroepen worden of zijn reeds verder uitgebreid,’’ vertelt Henk-Jan.

Stootranden

Nieuw is ook de showroom, voorin de winkel, waar een uitgebreid aanbod in stootranden/lijsten voor boot en/of steiger/kade te zien is. Westers Nautic is onder de werknaam Stootranden.nl al ruim 20 jaar de Nederlandse- en Belgische distributeur van de stootranden van Wilks en Plastco. Na de overname van Wilks door Flexiteek heeft Westers Nautic met Scheuerleiste.eu de distributie voor de Duitstalige landen. 

Westers Nautic is een deel van zijn (technische) voorraadartikelen op dit moment met flinke korting aan het verkopen. ’’We blijven alle technische watersportartikelen verkopen, maar in de nieuwe setting is er helaas geen ruimte meer voor in de vernieuwde winkel.’’

Vorig jaar publiceerde Watersport-TV dat Westers zijn winkel te koop had gezet, maar dat is inmiddels niet meer zo. ’’We zetten de winkel gewoon voort, maar kiezen wel voor een nieuwe koers waarin specialisatie en een grotere rol voor de distributietak van de stootranden centraal staan.’’ 


 

Afbeelding 97 Afbeelding 97