BOOT DUSSELDORF...HOTSPOT VOOR WATERSPORT

Laatste weekend van de beurs

DUSSELDORF- Veel landgenoten met passie voor watersport zullen deze weeek richting Dusseldorf reizen voor de grootste watersportbeurs van Europa: Boot Dusseldorf. De beurs duurt tot en met zondag.

Op meer dan 220.000 vierkante meter draait negen dagen lang alles om luxueuze jachten, motorboten, zeilen, duiken, hengelsport, vakantie aan of op het water en trendsporten. “Het verheugt ons enorm te zien hoe de branche zich op boot Düsseldorf richt en ernaartoe werkt. Onder de gepresenteerde boten hebben we dit keer maar liefst 72 premières. We zullen hier middenin de winter een droom van boottochten, vakantie en sport op het water in vervulling laten gaan,” aldus een tevreden Werner Matthias Dornscheidt, directeur van Messe Düsseldorf.

Super Yacht Show

In de Super Yacht Show in hal 7a laten exclusieve jachtbouwprojecten, modellen van luxueuze jachten, toeleveranciers, designers en architecten zien dat binnen de jachtbouw niets onmogelijk is. Er zullen dit jaar meer dan 360 producenten van zeilboten- en jachten, multihull-boten, catamarans, dagzeilers en jollen op boot Düsseldorf worden getoond. Daarmee is boot wereldwijd een uniek presentatieplatform voor alle vormen en klassen van het zeilen en veranderen de hallen 14 tot en met 17 in een reusachtig zeilcentrum. Er zullen talrijke zeilboten als première op de beurs voor het eerst aan het publiek worden gepresenteerd.

Motorboothallen
Van een 2,5 pk-motor voor beginners tot een 5.000 pk-luxueuze jacht -boot 2017 biedt alles wat het hart van motorbootfans begeert. In totaal zijn er in de hallen 4 tot en met 6, 9, 10 en 17 350 exposanten vertegenwoordigd. De vele premières getuigen van een sterk innoverend vermogen van de producenten. De motorbootsport presenteert de Powerboatworld in hal 4 met razendsnelle vaartuigen. Een echte highlight voor beginnende motorboot-bestuurders is de stand van de ‘Start Boating’-campagne in hal 10 – stand 10/A59. Met het nieuwe, aantrekkelijke boot-simulatiespel besturen de bezoekers virtueel een motorboot op de Rijn langs Düsseldorfse coulissen.

Duiksport
Duiken is in, extreem leuk om te doen en wordt steeds populairder. Deze uitspraak wordt door boot Düsseldorf onderstreept daar er veel vraag is naar standruimte in de hallen 3 en 4 waar duikuitrustingen, duikpakken en de modernste apparatuur worden tentoongesteld.

Vakantiedromen
In de vakantiewerelden in hal 13 komen dromen uit. Hier presenteren hotels en resorts die aan het water liggen een breed watersportaanbod. Voor zeilers en motorbootvaarders bieden de charterfirma’s boten in vrijwel alle watersportrevieren ter wereld. Ook is er een ruim aanbod aan vakanties in Duitsland op een woonboot of een vaarvakantie gecombineerd met eigen caravan of camper.

Wie zijn droomvakantie volledig op het water wil doorbrengen, is bij het Cruise Pavilion aan het juiste adres. In de maritieme reismarkt in hal 14 bieden de marktleiders van de branche de hotspots voor cruises aan. Daarmee treft boot Düsseldorf de juiste snaar, daar het aantal cruise-passagiers in heel Europa gestaag groeit. In 2015 werd een record van maar liefst 6,6 miljoen passagiers genoteerd.

Thuisblijvers

Wie niet in de gelegenheid is Boot Dusseldorf te bezoeken, hoeft niets te missen. Watersport-TV doet komende week uitgebreid verslag vanaf de beurs.

 

Fotografie Watersport-tv/ Yvonne Ransijn

 

 

IMG_0815 IMG_0815
IMG_0665 IMG_0665
IMG_0744 IMG_0744
IMG_0602 IMG_0602