REGIONAAL TRAINING CENTRUM JEUGDZEILEN FLEVOLAND

Aanwinst voor Almere

MUIDERZAND- Na een vliegende start hebben Regatta Center & Jeugdzeilvereniging Muiderzand de status van Regionaal Training Centrum (RTC) voor de provincie Flevoland gekregen van Topsport Flevoland. Samen gaan ze de Jeugdtalentontwikkeling in de zeilsport op de kaart zetten.
 
Dankzij de RTC-status kunnen circa 20 talentvolle zeilers uit de provincie Flevoland en 10 tot 20 talentvolle zeilers uit de omliggende provincies zich verder ontwikkelen en voorbereiden op de (inter)nationale jeugdzeilsport.  Andere zeilverenigingen krijgen vanuit Muiderzand  ondersteuning bij het vormgeven van trainingen en de  begeleiding naar landelijke en internationale wedstrijden.

Topzeiler worden
”Topzeiler worden begint met een goede basis. Goede faciliteiten en vaarwater, leuke fanatieke teamgenoten en kennis om je naar een hoger niveau te brengen! In Muiderzand gaan wij ons inzetten om ambitieuze zeilers goed op te leiden in een topsport omgeving. Onze leermiddelen van SportVid gebruiken we om de kennis en vaardigheden van de zeilers en trainers te verhogen. We kijken uit naar deze unieke samenwerking met een fantastische groep enthousiaste mensen!,” aldus professionele talentcoaches met Internationale en Olympische expertise, Roelof Bouwmeester en Sietse-Jan Sietzema.
Talentcoach
Internationale en Olympische expertise  Roelof Bouwmeester is coach van Marit Bouwmeester (gouden zeilmedaille Olympische Spelen 2016). Samen met Sietse-Jan Sietzema is hij door Jeugdzeilvereniging Muiderzand als talentcoach aangesteld. Bouwmeester en Sietzema weten jonge ambitieuze zeilers te motiveren en focus te geven. Ze behoren tot de allerbeste zeiltrainers. Ook coachen en trainen ze andere zeiltrainers in Flevoland. Door middel van actieve coaching, begeleiding en video’s, zorgen Bouwmeester en Sietzema voor een hoger niveau van zeilers en trainers. 
Vliegende start

Jeugzeilvereniging Muiderzand en Regatta Center Muiderzand zijn sinds maart 2015 actief op de Marina Muiderzand. Net gestart in Almere en al veel bereikt samen met veel partners en vele vrijwilligers. Zo zijn er al Combi-Randmeren wedstrijden georganiseerd voor jonge zeilers uit heel Flevoland. Er zijn laagdrempelige wedstrijden voor kinderen uit de zeilscholen gereorganiseerd. Daarnaast zijn wedstrijden gehouden voor Splash zeilers; de SKON Sailing Tour. 

Bevorderen
Kinderen laten zeilen ‘Het jeugdzeilen in Flevoland en in Nederland bevorderen’, dat is het doel van Jeugzeilvereniging Muiderzand en Regatta Center Muiderzand. Bij Zeilschool Muiderzand kunnen kinderen van 7 tot 15 jaar starten met zeilen. De zeilschool is een van de activiteiten van Regatta Center Muiderzand. Kinderen leren hier in korte tijd goed zeilen. Ze volgen CWO cursussen en de Basistraining Wedstrijdzeilen van het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen. Hebben kinderen deze certificaten gehaald, dan kunnen ze verder met hun zeilopleiding in teamverband bij Jeugdzeilvereniging Muiderzand. 
Jeugzeilvereniging Muiderzand en Regatta Center Muiderzand werken samen met het Sportservice Flevoland, het Watersportverbond, het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen, de jachthaven Marina Muiderzand en partners zoals Magic Marine en SportVid. 

Zondag 5 maart is de officiele opening van het Regionaal Training Centrum Jeugdzeilen Flevoland.
 
 

160521_F16_Opstapdag-Regatta_Center_Muiderzand-01 160521_F16_Opstapdag-Regatta_Center_Muiderzand-01
160611-SKON_ST_Muiderzand-Regatta_Center_Muiderzand-IMG_3682_Foto_Frank_van_Haren 160611-SKON_ST_Muiderzand-Regatta_Center_Muiderzand-IMG_3682_Foto_Frank_van_Haren
RS-Feva-2 RS-Feva-2
150607-5-15451435322793 150607-5-15451435322793