HOLLAND E-BOAT SHOW IN HEEG

Proefvaren met elektrisch aangedreven motor-en zeilboten

HEEG (NL) –  Het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland, en Hoora Watersport organiseren op zaterdag 1 en zondag 2 april in Heeg de Holland E-Boat show. Bezoekers kunnen gratis proefvaarten maken met een tiental zeer verschillende elektrisch aangedreven vaartuigen, ook zeilboten met en zonder kajuit!

In een hoog tempo verschijnen elektrisch aangedreven boten op de markt. Wat elektrisch varen betreft is Friesland koploper in Europa dankzij door de provinciale overheid gestimuleerde ontwikkelaars van bootrompen met minimale weerstand in het water, motoren en accu’s.

Bekende ondernemingen in de watersport- en energiebranche als Hoora, MG Energy Systems, Aquatro, Stille Boot, Water World Electronics, Torqeedo, Epropulsion, Lillebror Marine en Vripack hebben Friesland als uitvalsbasis voor productontwikkeling en langdurige testvaarten. Nergens anders ter wereld zijn zoveel pleziervaartuigen met een elektromotor in gebruik als in deze provincie: van sloep en motorjacht tot zeilpraam en rondvaartboot. Een Tesla-achtige speedboot verschijnt nog dit voorjaar op de snelvaarzones.

E-boat Show
Tijdens de E-Boat Show informeren specialisten belangstellenden over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van eboating, een nieuwe lifestyle die onstuitbaar in opmars is, geheel in lijn met wat op de weg gaande is. Elektrisch varen is geen suffe activiteit meer: het is helemaal van deze tijd qua yacht design en techniek. Een hele dag varen met tempo is geen punt meer dankzij Friese uitvinders die nu wereldwijd hun vleugels uitslaan met hun bootontwerpen en technologie.

Deelnemende bedrijven en producten
Elfsteden Vaarvakanties Friesland met elektrische houseboat voor Elfstedenroute: www.elfstedenvaarvakantiesfriesland.nl, Goos Watersport met Stil 550 aluminium eboat: www.gooswatersport.nl, Green Ocean Yachts met Brendan kajuitzeilsloep met elektromotor: www.greenoceanyachts.com, Happy Whale e-sloepverhuur in heel Friesland: www.happywhale.nl, Hoora Watersport met eMotion 670 en eValk open zeilboten en Enduro elektrosloep: www.hoora.nl, Lillebror Marine met elektrische Lillebror aluminium tendersloep : www.lillebrormarine.nl, Maril / Antaris elektrische sloepen: www.maril.nl en www.antarisboats.com, MG Energy Systems met high-end batterijen voor boten: www.mgenergysystems.eu, Snoeck Technical Solutions / Kräutler Electric Motors met inboard elektrobootmotoren www.elektrisch-varen.com, Stille Boot met Duffy en Silent Ship elektrosloepen: www.destilleboot.nl, Water World Electric Drive Systems binnenboord elektromotoren: www.waterworldelectronics.nl, Yburg Yachting met snelle Dutch Runabout 22 elektrische tendersloep: www.yburg.nl.

 

 

 

04_CanalCruiser_ElfstedenVaarvakanties 04_CanalCruiser_ElfstedenVaarvakanties
02_OpenZeilboot_eMotion670 02_OpenZeilboot_eMotion670
03_torqeedo_travel_elektrische_buitenboordmotor 03_torqeedo_travel_elektrische_buitenboordmotor