DEN HELDER TELT AF VOOR SAIL

Eerste lustrum nautisch festijn

DEN HELDER- In Den Helder is het aftellen voor Sail gestart. De vijfde editie van het nautisch festijn vindt plaats van donderdag 22 tot en met zondag 25 juni. Het belooft weer een prachtig evenement te worden. Uiteraard met traditionele activiteiten als de ’Fleet Review’, een spetterend vuurwerk en de Crew Parade.

Sail Den Helder valt bovendien samen met de Marinedagen, wat extra bezoekers naar de Noordkop zal trekken. Naast de te bezoeken prachtige Tall Ships en het nationaal Varend Erfgoed staan ook enkele nieuwe thema’s op het programma. Een voorbeeld is de inspirerende mogelijkheid tot kennismaking met de offshore-industrie, interessant voor jong en oud. Ook presenteren de mede-organiserende gemeenten van de Kop van Noord-Holland (naast Den Helder zijn dit Texel, Hollands Kroon en Schagen) zich op levendige wijze aan het publiek. Voor zakelijk geïnteresseerden fungeert het Hospitality Centrum als startpunt van unieke arrangementen. Liggend in een historische omgeving, biedt het tevens faciliteiten voor presentaties en bijeenkomsten.

De deelnemers

Sail verwacht ruim 30 Tall Ships uit 17 verschillende landen. Sommige schepen zijn niet eerder in Nederland te zien geweest. Zoals de in 2014 te Vlissingen gebouwde Shabab Oman II van de Omaanse Marine. Ook de nieuwe (2014) brik Royalist van het Sea Cadet Corps in Engeland is voor de eerste keer van de partij.

Activiteiten

Uiteraard vormen vanaf 22 juni de Tall Ships het kloppende hart van het evenement, maar daarnaast zijn er allerlei andere activiteiten te genieten. Al op de dag ervoor, woensdag 21 juni, zijn er zogenoemde pre-sail belevenissen in Oudeschild op Texel, te Den Oever en in Kolhorn. Kinderen krijgen in het Marinemuseum op speelse manier gelegenheid kennis te maken met water. Dit geldt ook voor de “Optimist on Tour”, geïnitieerd door het Watersportverbond, waarbij kort maar actief het zeilen kan worden ontdekt. Ook met het project “Bouw je Bootje”, waarin kinderen van de basisscholen onder begeleiding zelf een bootje bouwen, kent Sail Den Helder 2017 een primeur. De gebouwde bootjes worden te water gelaten tijdens het evenement!

Sail Den Helder 2017: een evenement dat je niet mag missen en een bezoek van een of meerdere dagen meer dan waard!!

Kopie-van-Aphrodite-onder-zeil%20(002) Kopie-van-Aphrodite-onder-zeil%20(002)
Tall_ship_Christian_Radich_under_sail Tall_ship_Christian_Radich_under_sail
Logo_sail_denhelder_2017_FC Logo_sail_denhelder_2017_FC