PLASTIC SOUP SURFER GAAT NU 1200 KM SUPPEN

Op board van zwerfflessen van Zwitserland naar Hoek van Holland

LEIDEN-De Plastic Soup Surfer Merijn Tinga is nog niet lang niet klaar. Vorige september kitesurfte hij naar Engeland vanuit Scheveningen op een board van plastic flesjes. Dat was het startschot voor de petitie die hij afgelopen februari aanbood in de Tweede Kamer met maar liefst 57 duizend handtekeningen eronder. De motie die hij erbij aanbood werd overgenomen door het kabinet - 90% minder plastic zwerfflesjes binnen drie jaar! - en dat kan alleen met statiegeld weet iedereen.
Nieuwe expeditie
Nu is Merijn voor komende juni een nieuwe expeditie aan het voorbereiden; de Plastic Soup Surfer zal op een Stand Up Paddle board gemaakt van plastic zwerfflessen en zwerfdoppen van Zwitserland naar Hoek van Holland peddelen. Van Source 2 Sea. De flesjes zijn stuk voor stuk gevonden en ge-geotagged door de Zwerfinator. En het board wordt gebouwd in het Science Center van de TU Delft door industrieel ontwerper Roberto Guido - met uiteraard de laatste innovaties op het gebied van eco-design.
En wat gaat de Plastic Soup Surfer precies doen tijdens de expeditie? En waar zal hij toe oproepen? Dat blijft nog even geheim... tot begin volgende maand.
De presentatie van het SUP board, verdere expeditie details en de verrassende ’call to action’ zal op 8 mei om 12uur in het Science Center van de TU Delft bekend worden gemaakt

pol pol
66666 66666
5555 5555