POLITIE GAAT STRIJD MET WATERSPORTDIEVEN AAN

Lok-buitenboordmotoren met GPS-tracker

WOLPHAARTSDIJK - Met name de Zeeuwse jachthavens waren afgelopen maanden het doelwit van watersportdieven. Die waren vooral op zoek naar buitenboordmotoren. Om het tij te keren zet de politie naast een speciale jachthavenagent, geprepareerde lokmotoren in.

Deze motoren zijn uitgerust met gps-trackers. De politie hoopt de dieven hierdoor sneller te kunnen traceren. In de 55 Zeeuwse jachthavens werd afgelopen half jaar 28 keer een buitenboordmotor gestolen en 25 keer ingebroken op een boot.

Een speciaal haventeam van de politie houdt zich sinds september fulltime bezig met criminele activiteiten in de jachthavens van Zeeland en West-Brabant. Volgens de politie zijn de dieven geen amateurs, maar lijkt sprake van een georganiseerde groep. De dieven weten wat ze moeten hebben, waar ze het kunnen halen en hebben een afzetmarkt. Het gaat niet om één buitenboordmotortje, maar de aantallen zijn extreem. Bootjes, buitenboordmotoren, lieren, ankers en zelfs etenswaren, de dieven nemen het allemaal mee.

Na overleg met de officier van justitie kan de politie lokmiddelen inzetten als er sprake is van een structureel probleem. In Zeeland zijn al diverse keren lok-motoren ingezet,maar dit heeft nog niet tot succes geleid.

Tien jaar geleden was in Zeeland aleens een Roemeense bende actief, die de jachthavens als werkterrein hadden.

Bron:Omroep Zeeland

 

buitenboordmotoren buitenboordmotoren
Botendiefstal_frame_2142 Botendiefstal_frame_2142
motoren_01 motoren_01
694 694