LIMITED 20TH ANNIVERSARY EDITION

Bijzondere boten Menken Maritiem: chique, fris en tijdloos

TER AAR-  Menken Maritiem heeft begin april drie boten in de gelimiteerde jubileum uitvoering opgeleverd. De jachtwerf uit Ter Aar is een samenwerking aangegaan met het gerenommeerde Franse rosé wijnhuis uit de Provence, Maison Saint AIX.

De exclusieve “AIX-boten” zijn in maart op de HISWA Boat show gepresenteerd. Sindsdien zijn er al 7 verkocht. De boten hebben een Fawn kleurige romp en antraciet stoffering. Buiskappen zijn in het exclusieve Wheatermax materiaal uitgevoerd. Werfeigenaar Bernard Menken is trots: “Scheepsbouwkundig is de kleur natuurlijk volstrekt irrelevant. Maar de klant van vandaag valt vaak voor het complete plaatje en detaillering. Dat hebben onze stylisten met de mensen van AIX uiterst smaakvol ingevuld. Zo brengen we deugdelijk, doordacht en design met elkaar in evenwicht.”

Bijzondere opties

De motorkisten en tafels zijn uitgevoerd in natuurlijk graniet, met teakhouten omlijsting. Menken heeft speciale beker- / glashouders ontwikkeld: waar niet alleen blikjes in passen, maar ook de meegeleverde Riedel AIX wijnglazen. Vlaggenstok, gashandle en stuurwiel zijn geheel van RVS en de klapkikkers zijn subtiel gegraveerd. De boten worden geleverd met een ijskast met RVS front, waarin 3 gekoelde magnums klaar staan.

800 boten in 20 jaar

In september 1997 kwamen de eerste Piet Hein sloepen in Nederland aan. Sindsdien heeft jachtontwerper Martin de Jager nog 8 andere modellen voor Menken getekend. Bij elkaar zijn er voor Menken ruim 800 boten op de werf van Neil Fernando in Sri Lanka gebouwd. Het 20-jarig bestaan wordt op een bijzondere wijze gevierd: alle modellen zijn in 2017 leverbaar in de speciale ‘20th Anniversary Limited AIX Edition’.

 

 

1. hiswastand 1. hiswastand
3. CAB AIX 3. CAB AIX
4. kikker 4. kikker
6. Bekerhouder 6. Bekerhouder
8. kuipoverzicht 8. kuipoverzicht
5. beker 1 5. beker 1