TEAM AKZO NOBEL OPENT TEAM BASE

In nieuw zeilcentrum Scheveningen

SCHEVENINGEN- Eindelijk valt er weer iets te melden over Team Akzo Nobel. Het Nederlandse Volvo Ocean Race team opent op 24 mei in Scheveningen haar teambase.

Tijdens een door de gemeente Den Haag georganiseerde bijeenkomst zal schipper Simeon Tienpont officieel de sleutels van de teambase in ontvangst nemen. Het team onderkomen is gevestigd in het nieuwe zeilcentrum aan de Hellingweg. Bedoeling is dat Team Akzo Nobel in en vanuit Scheveningen zich zal voorbereiden op de komende editie van de Volvo Ocean Race, die in oktober start in Alicante. De Volvo 65, als enige heeft Tienpont een splinternieuwe boot, zal Scheveningen als thuishaven krijgen. De Volvo Ocean Race is de langste en zwaarste zeilrace ter wereld. In juni 2018 eindigt deze legendarische Race voor het eerst in de historie in Nederland. Na 46.000 gezeilde zeemijlen is Den Haag de ultieme bestemming.

In de zomer van 2018 staat negen dagen lang alles in de haven van Scheveningen in het teken van zeilen en watersport. Naast tal van watersportactiviteiten zijn er maatschappelijke programma’s, entertainment voor het algemene publiek en netwerkevents voor het bedrijfsleven. Dit alles belooft één van de grootste internationale evenementen te worden die Den Haag ooit heeft georganiseerd. Kortom een onvergetelijk sportmoment. Een feest voor heel Nederland, Den Haag en de internationale zeilgemeenschap. In 2015 deed de race ook Den Haag aan voor een driedaagse pit-stop waar meer dan 125.000 mensen op af kwamen in twee en een halve dag.

Team AkzoNobel is (vooralsnog) het enige Nederlandse team dat deelneemt aan deze editie van de Volvo Ocean Race. Achter de schermen wordt nog steeds geprobeerd om een tweede, ’Nederlands getinte’, boot aan de start te krijgen.

Klik hier voor interview met Simeon Tienpont

Interview Simeon Tienpont (https://www.youtube.com/watch?v=stvf8yZGl1M&t=1s)

 

 

 

 

boten-volvo-ocean-race-bereiken-haag boten-volvo-ocean-race-bereiken-haag
Vertrek-Team-Brunel-uit-haven-van-Scheveningen-foto-VolvoOceanRace-nl Vertrek-Team-Brunel-uit-haven-van-Scheveningen-foto-VolvoOceanRace-nl
Volvo-DH Volvo-DH