SPLASH KLASSE BESTAAT 30 JAAR

Wereldkampioenschap in Lelystad

LELYSTAD- De Splash Klasse bestaat 30 jaar en dit wordt deze zomer onder meer gevierd met een wereldkampioenschap in Lelystad.  De klasse is de bakermat voor zeiltalent. Zo zitten in Team Heiner Talents vier oud-Splash zeilers, namekijk Thijs van Tol, Julia Aartsen, Wes van Herpen en Rosalie Paardekooper.

De Splash is de ideale klasse na de Optimist en een uitstekende tussenstap tussen Laser Radiaal en Optimist. De Nederlandse Splash-zeilklasse  heeft zo’n 300 leden en is groeiend. Het is daarmee na de Optimistklasse, de grootste jeugdklasse van Nederland. Beroemde zeilers zijn hun carrière in de Splash begonnen: Pieter Jan-Postma bijvoorbeeld en bijna alle zeilers van het Heiner Team, dat in 2020 mee wil gaan doen aan de Volvo Ocean Race, hebben Splash gevaren.
De Splash is in 1987 ontworpen door Jac. (Koos) de Ridder en in eerste instantie werden de boten gebouwd door Roel Wester in Grou. De boten worden momenteel bij Jachtwerf Heeg in Heeg gebouwd. In totaal zijn er tot nu toe zo’n 2700 boten te water gelaten. Op alle wateren ter wereld varen Splashes. De Splash Blue (met het blauwe zeilteken) is er voor zeilers tot 21 jaar; de Splash Red (met het rode zeilteken) kent geen leeftijdsgrens.
In Nederland vertegenwoordigt de SKON de belangen van de Nederlandse Splashzeilers.

Voor meer informatie over de SKON: http://www.splashclass.org/

Splash Splash