DATUM OFFSHORE SAILING WORLDS BEKEND

Van 12 tot 18 juli 2018 in Scheveningen

SCHEVENINGEN- De datum van de Offshore Sailing Worlds in Den Haag, Scheveningen, is bekend. Van 12 tot 18 juli 2018 wordt er gestreden om het IRC/ORC Wereldkampioenschap. Een gecombineerd kampioenschap waarbij de twee grootste offshore zeilvloten bij elkaar komen.

De week van 12 tot 18 juli past goed in de IRC/ORC zeilkalender. Tussen de Kieler Woche, Commodores Cup, Cowes Week en de Copa del Rey. Het past ook mooi in de kalender van Den Haag waar vlak voor het Wereldkampioenschap nog de finish van de Volvo Ocean Race wordt georganiseerd gelijktijdig met het EK Optimist zeilen.

Den Haag wordt hiermee in 2018 een ware zeilstad. Door de jaren heen hebben Nederlandse ORC en IRC teams meegedaan aan verschillende Wereldkampioenschappen. De Nederlanders zijn het de wereldwijde zeil community verschuldigd ze een keer te verwelkomen in Nederland. En dan is er geen mooiere locatie dan de Noordzee voor de kust van Scheveningen.
Meetsystemen gebaseerd op wetenschap en technologie worden continu geoptimaliseerd met het doel een zo eerlijk mogelijke competitie te vormen. Regio Den Haag en haar wetenschappelijke en economische grondlegging, is gevuld met sport, innovatie en technologie. Niet zo gek dat het thema van de Offshore Worlds 2018 luidt: ’Where sports drive technology’.

Den Haag, met zijn historische zeehaven, is de perfecte locatie om de Offshore Sailing Worlds te organiseren in 2018. De compacte haven is ruim genoeg voor alle boten en ligt tevens dichtbij de wedstrijdbanen op zee. Het omliggende haventerrein wordt ingericht als race village, aangevuld met de bestaande winkels, restaurants en cafes. 

Iedere zeiler die met zijn team meedoet in een Wereldkampioenschap, weet dat topsport teamwerk, focus en toewijding vergt. Om een Wereldkampioenschap te organiseren zijn dezelfde factoren van belang. Het organiserende comite kijkt er dan ook naar uit met deze inzet een geslaagd evenement neer te zetten. Met de focus op de zeilers, maar tegelijk ook  voor alle betrokkenen, bewoners en ondernemers.


Fotografie Sander van der Borch

55 55
56 56
59 59