C-YACHT MOET UITBREIDEN OM AAN VRAAG TE VOLDOEN

Ordeportefeuille tot zomer 2019 gevuld

LELYSTAD C-Yacht kijkt terug op een succesvolle eerste helft van 2017. In navolging van de groei in 2016, is de orderportefeuille van de zeiljachten van C-Yacht tot aan de zomer van 2019 gevuld. Met nog één bouwslot te gaan is de levertijd met een jaar weer op het niveau van een aantal jaar geleden.
“Het is nog sneller gegaan dan we dachten”, aldus Lennart Noorlander, hoofd verkoop bij C-Yacht. “We hebben afgelopen jaar volop geïnvesteerd in het vergroten van onze productiecapaciteit op de werf. De vraag naar kwalitatieve veilige zeiljachten is alleen maar toegenomen, waardoor de levertijden zijn opgelopen. We merken dat onze klanten diverser zijn dan ooit tevoren; van mensen die onze schepen als weekend cruiser gebruiken tot aan mensen die de hele wereld over zeilen. Dat maatwerk en de fijne samenwerking met de klant maakt voor ons iedere verkoop en oplevering weer tot een feestje”.

Uitbreiding
Om aan de toegenomen vraag te kunnen voldoen is afgelopen jaar flink geïnvesteerd. Zo is een nieuwe productiehal januari 2017 opgeleverd. Deze productiehal voldoet aan de nieuwste eisen en wensen op het gebied van efficiënt, ergonomisch werken en milieu. In mei 2018 wordt de volgende fase afgerond om de werf de komende jaren voldoende productie capaciteit te bieden. Ondertussen wordt ook het personeelsbestand flink uitgebreid. “Wij hebben momenteel 8 openstaande vacatures voor vakmensen van verschillende disciplines”, aldus Jan Muller, directeur van Zaadnoordijk Yachtbuilders, de werf waar de zeiljachten worden gebouwd.

Occasions
Zaadnoordijk Yachtbuilders, bouwt inmiddels 70 jaar schepen. Noorlander: “Om de wachttijd van een nieuw geproduceerde zeiljacht te omzeilen, is een C-Yacht kwaliteits occasion een goed alternatief. Een gebruikte C-Yacht is voor een perfecte oplossing om toch snel het water op te kunnen met een hoogwaardig schip. Vaak zien we klanten binnenkomen die nu rondvaren op fabriek geproduceerde schepen die kwalitatief niet meer aansluiten op hun wensen van veiligheid en comfort. We bieden daar goede oplossing voor met onze werf gebouwde jachten”.

 

C-Yacht 1250i sailing_00036 C-Yacht 1250i sailing_00036
IMG_1977 IMG_1977
IMG_1975 IMG_1975
C-Yacht 1250i sailing_00037 C-Yacht 1250i sailing_00037