YVONNE ZWAAN (36) HOOFDREDACTEUR MOTORBOOT

Als opvolgster van onlangs overleden Hans Papenburg

ERMELO- Yvonne Zwaan (36) is met ingang van 1 september de nieuwe hoofdredacteur van het watersportmagazine Motorboot. Zwaan volgt Hans Papenburg op die op 3 augustus j.l. op 56- jarige leeftijd plotseling kwam te overlijden.

Hans Papenburg was de afgelopen 12 jaar hoofdredacteur van Motorboot. Onder zijn leiding groeide het blad uit tot het magazine dat we vandaag kennen. Van die 12 jaar werkte hij 11 jaar nauw samen met Yvonne Zwaan. Samen vormden zij al die jaren de kern van de redactie en bovendien een hecht duo. Om hen heen verzamelen zij een groep trouwe medewerkers en freelancers, die het mogelijk maakten én maken om de beleving van het motorbootvaren onder het motto ‘Passie voor varen’ voor het voetlicht te brengen.

In het kielzog van Yvonne Zwaan krijgt ook Bas Hoekstra een nieuwe functie. Bas is sinds 2011 aan de titel verbonden. Eerst als redacteur, daarna als contentregisseur en stuwende kracht achter Motorboot online. Bas vervult vanaf heden de rol van adjunct uitgever en houdt de contentregie. Op korte termijn zal er een nieuwe vaste journalistieke kracht worden aangetrokken die het team zal completeren.

Met Yvonne Zwaan als hoofdredacteur en Bas Hoekstra als adjunct uitgever geeft Roskam Media opnieuw invulling aan de bezetting van Team Motorboot. “Een bewuste keuze”, aldus Ton Roskam, algemeen directeur van Roskam Media en uitgever van Motorboot sinds september 2015.

“Mijn vrouw Hélène Roskam – Van Koppen en ik hebben in 2015 Motorboot gekocht van BDU uit Barneveld en met de titel natuurlijk Hans, Yvonne en Bas gevraagd bij ons te komen werken. Met hen en account manager Frank van Gils, hebben we de potentie van het prachtige merk dat Motorboot is benoemd en samen opnieuw de koers bepaald voor de komende jaren. Een koers die we sindsdien op volle kracht en met succes varen.”

Ton Roskam vertelt dat het overlijden van Hans voor het hele team en alle medewerkers een enorme klap is, die op persoonlijk vlak nog lang nadreunt. “Maar we moeten verder en we willen koers houden. Met dat in gedachten hebben we met het team eerst alle opties besproken, variërend van een organisatie zonder hoofdredacteur tot het aanstellen van een erkende naam uit de watersportbranche. Na alles te hebben afgewogen was de conclusie dat we op geen betere manier verder kunnen, dan met de mensen die die koers hebben uitgezet en ervoor zorgen dat we die koers nu al twee jaar met succes volgen.”

 

Yvonne (1) Yvonne (1)