WK WINDSURFEN OP OLYMPISCH VAARWATER

Van Rijsselberghe zonder verwachtingen naar Japan

ENOSHIMA- Op het olympisch water van Enoshima, niet ver gelegen van Tokyo, start maandag het WK RS:X-windsurfen.  Dorian van Rijsselberge en Kiran Badloe komen in actie bij de RS:X-heren. Lilian de Geus bij de RS:X-dames. Voor alle drie de sporters is het aankomende WK het absolute piekevenement van 2017.

Dorian van Rijsselberge heeft er een relatief rustig jaar op zitten. Na het behalen van zijn tweede gouden medaille op de Olympische Spelen van Rio, nam hij tijdelijk wat afstand van het windsurfen. “Na de Spelen was er tijd voor de familie. In de laatste twee jaar voor de Spelen ben ik nauwelijks thuis geweest, die tijd moest worden ingehaald. Tegelijkertijd was het een mooie manier om even afstand te nemen van de sport. Dat had ik na de Spelen ook echt even nodig.“

Inmiddels heeft hij zijn training weer opgepakt en verblijft Van Rijsselberge, samen met andere Team Delta Lloyd-zeilers en windsurfers, alweer enige tijd in Enoshima om het water te verkennen waar ook tijdens de Olympische Spelen van 2020 gevaren zal worden. “Mijn voorbereiding met de mannen hier is weer als vanouds. Ik ben alleen wat later ingestapt. Het is goed om weer op het board te staan. Ik heb tijdens dit WK geen verwachtingen, wel hoop.”
Kiran Badloe, de trainingspartner van Van Rijsselberge, heeft er een heel ander jaar op zitten. Badloe deed mee aan meerdere World Cups en niet zonder succes. Tijdens de Sailing World Cup Hyères in april ging hij er met de bronzen medaille vandoor en in Santander met het goud. “Ik wil hier in Japan een zo goed mogelijk WK varen, zonder fouten. En dan moet het resultaat wel goed komen”, laat de 23-jarige windsurfer weten.

Lilian de Geus heeft na de Olympisch Spelen bewust even een half jaar afstand genomen van het windsurfen. “Ik merkte dat ik dit nodig had. In deze periode heb ik wel veel aan mijn fysiek gewerkt en mijn studie bijna afgerond. Wij hebben het EK gebruikt om te kijken waar ik stond er waar wij afgelopen maanden nog aan moesten werken. Vanaf mei ben ik weer fulltime gaan trainen om op dit WK te kunnen pieken.”

Begin augustus, tijdens het testevent voor het WK 2018 in Aarhus (Denemarken), ging De Geus er direct al met het goud vandoor. Een prestatie waar ze veel vertrouwen uit put. De windsurfster legt de lat dan ook hoog voor zichzelf: “Wij hebben hier hoge verwachtingen van het WK. Het is eigenlijk mijn enige piekevenement dit jaar dus we willen hier gewoon een goed resultaat neerzetten. Het voelt geweldig om hier in Japan op het olympische water te varen. Het zal een mooie battle gaan worden hier!”

Naast Badloe, Van Rijsselberge en De Geus zullen ook alle RS:X-talenten van Team Delta Lloyd aan de start van het WK verschijnen.Op maandag 18 september gaat het WK van start in Japan. In totaal zullen er maximaal 13 races gevaren worden, inclusief de medalrace, die voor zaterdag 23 september op de planning staat.

Meer informatie over het WK vind je hier: 

 

Sailing+Olympics+Day+4+Vp98zeTOAbEx Sailing+Olympics+Day+4+Vp98zeTOAbEx