WISSELENDE RESULTATEN ORANJE-SURFERS

Tijdens WK in Japan

ENOSHIMA (JAPAN)- De Nederlandse RS:X-windsurfers kenden dinsdag tijdens het WK in Japan een racedag onder mooie omstandigheden, maar met wisselende resultaten.

Bij de dames werden er drie races gevaren. De heren kwamen na twee races het water weer af. Lilian de Geus wist haar races consequent met de top mee te varen en klimt daarmee naar de zesde plek in het overall klassement. Kiran Badloe finisht zijn races als 6e en 5e en pakt daarmee na twee dagen varen de 9e plek overall. Dorian van Rijsselberge finisht als 14e en 8e en staat nu 16e in het klassement.
“Ik ben tevreden met vandaag. Ik heb hier en daar misschien wel wat puntjes laten liggen, maar het ging overall goed. Ik merkte dat ik gisteren nog niet helemaal scherp was, maar vandaag had ik de focus weer helemaal terug. Dus dat is wel echt heel fijn. We hopen hier gewoon een top drie te varen en gaan zeker kijken of er meer in zit,” aldus Lilian de Geus.
Ook Badloe is tevreden met zijn races van vandaag: “Het ging prima. Twee races gedaan en die heb ik wel lekker gevaren. Ik moet gewoon lekker doorgaan zo en zo min mogelijk foutjes maken. Dan komt dat resultaat vanzelf goed en hopelijk is dat ergens vooraan.
Van Rijsselberge is vooral erg blij om weer op het water te zijn: “Het gevoel zit goed. Als je op het water staat ben je zo vrij als een vogel natuurlijk”. Dat het dan ook nog eens op olympisch water is, is extra mooi meegenomen voor de windsurfers. “Het is een mooi stukje water hier. We hebben wel wat lastige wind gehad, maar de trainingsperiodes die we hier hebben gehad waren geweldig, met lekker veel zon. Dan ben ik al gauw tevreden”, aldus een lachende Van Rijsselberge. Met het resultaat van het WK lijkt de Olympisch kampioen nog niet al te veel bezig: “Met een plek in de top tien ben ik al wel blij. Maar we gaan natuurlijk wel zwaar ons best doen en hopelijk komen we dan voorin terecht.

Op woensdag 20 september hebben de windsurfers een rustdag. Donderdag en vrijdag worden er nog goldfleet-races gevaren. Op zaterdag 23 september vaart de top tien de medalrace.

Meer informatie over het WK RS:X in Japan vind je via:

 

unnamed unnamed