LASTIGE OMSTANDIGHEDEN WK SURFEN

Nauwelijks wind in voordeel van lichte surfers

ENOSHIMA (JAPAN) - Een hele uitdagende en vooral zware dag voor de RS:X-windsurfers bij het WK in Enoshimain Japan. Met zeer lichte wind werden donderdag de races van de gold fleets aan het begin van de middag gestart.

Alle RS:X-windsurfers van Team Delta Lloyd zetten wisselende resultaten neer. Lilian de Geus finisht haar races 3e, 14e en 14e . Hiermee staat de zeilster nu 7e overall. Dorian van Rijsselberge finisht 7e, 20e en 3e en klimt naar de 11e plek en Kiran Badloe zakt met een 26, 7 en 39 naar de 14e positie overall. Met nog één racedag te gaan, voorafgaand aan de medalrace van zaterdag, zullen de windsurfers alles op alles moeten zetten om in de top tien te eindigen.
Lilian de Geus:  “Het was erg lastig om de shifts te zien op het water. Daarom was het ook voor de topfleet pittig om een stabiele dag te varen. Eigenlijk hebben veel toppers vandaag ook wel 1 of 2 slechtere races gevaren. Het wordt nog super spannend de komende twee dagen!”
Dorian van Rijsselberge: “Het ging wel oké. Maar de omstandigheden waren bar en boos vandaag. Vooral voor de mannen die ietsjes zwaarder zijn, zoals ik. Het was super licht weer. Precies zo’n windje dat de lichtere jongens net even wat makkelijker wegkomen en wij een tandje bij moeten zetten. Maar al met al ben ik redelijk de dag doorgekomen.”
De windsurfers zullen hun rust na de races hard nodig hebben om op vrijdag in de top tien te eindigen: “Na de races was alles helemaal verzuurd. Zo’n dag hakt er flink in. Als je dan alles gaat geven dan eist dat zijn tol. Ik sta nu op de 11e plek, dus moet morgen wel nog even de top tien insluipen, want ik wil wel die laatste dag varen.”

Voor vrijdag staan er nog drie races op de planning. Daarna mag op zaterdag 23 september de top tien bij de dames en de heren nog de medalrace varen. Daarna zal duidelijk worden wie er met de wereldtitel naar huis gaat.

Meer informatie over het WK RS:X is te vinden op:
 

unnamed unnamed