VOLVO OCEAN RACE CEO MARK TURNER STAPT OP

Plannen voor nieuwe boot en tweejaarlijkse race te ambitieus

ALICANTE-Mark Turner, CEO van de Volvo Ocean Race, stapt op. Hij reageert hiermee op de beslissing van de aandeelhouders in de race (AB Volvo en Volvo Cars) die van mening zijn dat de ambiteuze plannen van Turner om de race om de twee in plaats van drie jaar te houden, meer tijd en voorbereiding nodig hebben. 

De eerder geplande Volvo Ocean Race met nieuwe boten, zou als het aan Turner had gelegen, in 2019-2020 worden gehouden. Maar dit plan is nu gecancelled. Dat de organisatie voor de komende editie alle zeilen moest bijzetten om voor alle boten sponsors te vinden, heeft zeker een rol gespeeld om pas op de plaats te maken. De komende editie start komende maand met zeven deelnemende teams, waaronder de twee Nederlandse teams: AkZo Nobel en Brunel.

Het ontwerptraject voor de nieuwe foilende IMOCA, die Turner voor de race van 2019-2020 wilde introduceren, gaat overigens gewoon door. Of met dit type boot ook daadwerkelijk bij een volgende editie, gevaren gaat worden, is niet bekend. De organisatie komt naar verwachting binnenkort met meer nieuws.

Mark Turner, die na de afgelopen editie CEO werd van de Volvo Ocean Race, zal tot er een opvolger is gevonden aanblijven.

 

 

 

 

DG--ZDbXYAET6Yd DG--ZDbXYAET6Yd
3658777_6_org 3658777_6_org