DROOMSTART VOOR WK ZEEZEILEN 2018

Veel animo voor kampioenschap in Scheveningen

SCHEVENINGEN- Het wereldkampioenschap zeezeilen dat volgend jaar in Scheveningen wordt gehouden, kent een droomstart. Binnen een week nadat de inschrijving was geopend hadden zich al 70 (internationale) teams aangemeld. Aan het WK kunnen maximaal 150 teams deelnemen.

Op dinsdag 12 september om stipt 12.00 uur opende de inschrijving voor het wereldkampioenschap zeezeilen 2018 in Den Haag. De internationale topteams waren in aanloop naar de opening van de inschrijving al erg enthousiast. Nog nooit was het animo voor een topzeilkampioenschap zo groot en is de inschrijving binnen een week al nagenoeg voor de helft gevuld. En het belooft een mooi internationaal veld te worden waar zich nu al 15 landen aan gecommitteerd hebben.

Het wordt een uniek kampioenschap, waarbij de 2 leidende handicap systemen ORC en IRC Den Haag uitgekozen hebben als de ideale plek om voor het eerst een gezamenlijk wereldkampioenschap te houden. Een innovatieve oplossing om de twee meest geavanceerde handicapsystemen, waaronder 15.000 zeilteams racen, te bundelen.

Naast de andere grote zeilevenementen die in 2018 in de haven worden gehouden, wordt dit een echt Schevenings feestje. Met veel Scheveningse en Haagse tintjes aan het kampioenschap, zoals Race Village, een zeilersparade, de historische zeilwagen van Hagenees Simon Stevin en mooie samenwerkingen met lokale ondernemers in en om Scheveningen. Zo wordt het ook echt een feestje door Scheveningers, voor Scheveningen.

Inschrijven
Per klasse zijn maximaal 50 boten toegestaan. Volgens de Notice of Race is bij een groter aantal inschrijvingen, een selectie van toepassing. Hierbij worden zaken zoals betaling van het inschrijfgeld en resultaten in het verleden, als criteria tot definitieve acceptatie opgevoerd. Deze punten zijn samengesteld door ORC en RORC.

Noteer 12 tot en met 20 juli 2018 in je agenda, en zorg dat je erbij bent. Inschrijven kan via deze link WK Zeezeilen (https://portal.manage2sail.com/en-US/login/event-b0786378-100c-43a4-b625-3684749237bf/signin)

Foto Sander van der Borch

 

wk wk