DUITSE SOLOZEILER (19) VIA WATERSPORT-TV WEER BOVEN WATER

Nederlanders maandenlang in angst over avonturier

BRIGHTHON- Bert Albrink kon zijn ogen niet geloven toen hij op Watersport-TV de laatste vlogs bekeek van Calypso schipper Pieter van Hulten in Brighton. In het filmpje dook plotseling Christoph op, een 19-jarige Duitse avonturier die met een krakkemikkig zeiljachtje van zeven meter een trip naar de Carieb heeft gemaakt.

Albrink ontmoette Christoph in augustus op de Azoren en maakte zich sindsdien ernstige zorgen om de jonge zeiler. ”Met mijn zeilvriend Rob Vooren ben ik begin augustus met de Royal of Hamble vanuit Graciosa, een Azoren eiland terug naar zuidwest Engeland gevaren. Op de Azoren waren we al enkele malen de Shalom ( een Hurley 700 ) van een 19 jarige Duitse jongen Christoph genaamd tegengekomen.
In de haven van Santa Gruze lag Christoph zonder geld, een defecte buitenboord motor, een zeiknat interieur en een lekke boot en met slechts 25 kilogram aan bananen aan boord, te wachten op beter weer en wind om terug naar Hamburg te kunnnen zeilen. Zes augustus vertrokken wij richting Engeland waar we 11 dagen later aankwamen. Onderweg hebben we vaak aan Christoph moeten denken, die een dag na ons zou vertrekken, vooral de laatste dagen met meer dan 30 knopen wind. We waren er allerminst gerust op. Thuis in Nederland heb ik op internet gezocht of ik iets van hem kon vernemen maar helaas. Met slechts zijn voornaam en bootnaam kregen we hem niet meer in beeld. En dan nu plotseling de ontmoeting van Watersport-TV vlogger Pieter met ’onze Christoph’! Rob en ik zijn heel blij en opgelucht met dit filmpje omdat we nu weten dat hij nog leeft. Maar wat een reis, op 18 jarige leeftijd vertrokken voor een rondje Carieb en dan de etappe terug van de Azoren tot Engeland in meer dan 2 maanden. Christoph is een bijzondere jongen. Hij moet enorm afgezien hebbben het afgelopen jaar.’’

Watersport-TV vlogger Pieter van Hulten heeft Christoph in Brighthon aan boord uitgenodigd en een warme maaltijd aangeboden. Inmiddels hebben beide solozeilers hun reis vervolgd. Pieter hoopt dit weekend in Zeeland aan te komen. Christoph, zo blijkt uit zijn tracker, heeft voor een route via Biscaje gekozen.

 

Bekijk de vlog CHRISTOPH (https://www.youtube.com/watch?v=ko0PJZijnvc&t=1s)

 

WP_20170806_12_02_25_Pro WP_20170806_12_02_25_Pro
Christoph-Vougessis-in-zijn-Hurley-22ft-1024x576 Christoph-Vougessis-in-zijn-Hurley-22ft-1024x576
De-Shalom-van-Christoph-na-bijna-10000NM-300x169 De-Shalom-van-Christoph-na-bijna-10000NM-300x169