AKZO NOBEL WILDE MET SIMEON TIENPONT VERDER

''Contractbreuk geldt uitsluitend voor bedrijf van zeiler''

ALICANTE- Akzo Nobel was graag met Simeon Tienpont (https://twitter.com/stienpont) als schipper doorgegaan. Niet de zeiler persoonlijk maar zijn bedrijf zou zich volgens het chemieconcern schuldig hebben gemaakt aan contractbreuk.  ”Uiteindelijk is het Simeon zelf geweest die de deur heeft dicht gegooid,” aldus een zegsman.

De zeilsoap rond Team Akzo Nobel lijkt nog maar net begonnen. Vrijdagavond laat maakte Akzo Nobel in een statement bekend dat Simeon Tienpont per direct aan de kant was gezet omdat hij contractbreuk had gepleegd. In eerste instantie wilde de sponsor van de tweede Nederlandse boot verder geen details bekend maken. Dat doet men over de preciese aard voor de contractbreuk nog steeds niet.

Opmerkelijk is nu wel dat Akzo Nobel laat weten dat men heel graag met Simeon en leden van zijn shorecrew was doorgegaan. De contractbreuk zou niet met de persoon Tienpont te maken hebben, maar wel met zijn bedrijf STEAM Ocean Racing, zo vertelde de zegsman zondagavond aan Watersport-TV.

Achteraf betreurt Akzo Nobel dat in het statement op vrijdagavond uitsluitend is gesproken over contractbreuk gepleegd door Tienpont in plaats van door zijn onderneming. In de hectiek die vrijdagavond ontstond nadat was uitgelekt dat Simeon was ontslagen, is dit misschien nog wel te verklaren. Maar ook zaterdag werd de ’zwarte piet’ volledig bij Tienpont neergelegd. Er werd zelfs gesproken over een ernstige zaak, waarmee Simeon in een nog slechter daglicht werd gezet.

Dat Akzo Nobel nu laat weten dat men graag met Simeon was doorgegaan en dat de contractbreuk uitsluitend geldt voor zijn bedrijf, maakt de situatie alleen maar bizarder.

Uiteraard heeft Watersport-TV Simeon Tienpont gevraagd naar zijn kant van het verhaal maar hij wilde zondagavond nog niet reageren.

 

 

 

m45979_13-00-171011-azn-jsb-00194 m45979_13-00-171011-azn-jsb-00194