ADVOCAAT SIMEON TIENPONT STELT AKZO NOBEL ULTIMATUM

Juridisch wapengekletter rond zeilsoap

BREAKING NIEUWS!

ALICANTE- AkzoNobel heeft een brief ontvangen van de raadsman van Simeon Tienpont (https://twitter.com/stienpont) die het chemieconcern een ultimatum (http://www.watersport-tv.nl/nw-31400-1/nieuws) heeft gesteld. Reageert men niet, dan zien de partijen elkaar donderdag voor de rechter.

Wat de advocaat van Tienpont eist/vraagt is niet bekend. Het is niet uitgesloten dat hij namens Simeon voor een terugkeer aan boord als schipper pleit. Tienpont gaf gisteren aan er alles aan gelegen te zijn om zondag aan de Volvo Ocean Race te beginnen.

 

Peter van Boesschoten

Volgens de woordvoerder van AkzoNobel, Peter van Boesschoten, ligt er nu een ultimatum maar is nog geen sprake van een dagvaarding. Wel heeft de raadsman van Tienpont uit voorzorg een zogenaamde reservering bij de rechtbank gedaan voor komende donderdagochtend.

Maandagavond maakte AkzoNobel bekend dat Brad Jackson (http://www.watersport-tv.nl/nw-31400-7-3671458/nieuws/brad_jackson_opvolger_simeon_tienpont.html?page=0) de nieuwe schipper is. En daarmee lijkt het doek voor Tienpont definitief gevallen.

 

AkzoNobel

Volgens AkzoNobel heeft de complete zeilcrew al in vroeg stadium de intentie uitgesproken om met het chemieconcern verder te gaan. Maandag is dit bekrachtigd met het tekenen van de arbeidsovereenkomsten en is het team dat zondag aan de race om de wereld begint, officieel bekend gemaakt.

Al eerder meldde Akzo er alles aan te hebben gedaan om Simeon aan boord te houden als schipper. Men wilde alleen niets meer met zijn bedrijf STEAM Ocean Racing te maken hebben. Dat het geschil op de steigers is terecht gekomen, betreurt Akzo.”We hebben geprobeerd er met Simeon op een ’nette manier’ uit te komen. Hij heeft het spel echter hoog gespeeld.”

Blijft natuurlijk de vraag, wat de uiteindelijk de aard is geweest voor de contractbreuk met STEAM. Akzo weigert nog steeds details te geven. Als het tot een rechtszaak mocht komen, dan komt alles vanzelf wel boven water. Zo is de stelling. In de wandelgangen wordt gezegd dat de leiding van STEAM zich schuldig heeft gemaakt aan financieel mismanagement en dat dit voor Akzo een van de redenen is geweest om zelf de teugels in handen te nemen en met het bedrijf van Tienpont te breken. 

Uiteraard hebben we Simeon om een reactie gevraagd, maar die heeft (nog) niet gereageerd. Afgelopen weekend liet de zeiler aan Watersport-TV al weten een rechtszaak niet uit te sluiten.

 

Meer nieuws

Kijk voor het laatste nieuws op het aparte Volvo Ocean kanaal  (http://www.watersport-tv.nl/tp-31400-2/news/volvo%20ocean%20race)  

 

 

DU6A0448 (2) DU6A0448 (2)
team-AkzoNobel-training-1 team-AkzoNobel-training-1
xxl xxl