HET GEHEIME 'WAPEN' VAN TEAM BRUNEL

Psycholoog en executive coach Anje-Marijcke van Boxtel

ALICANTE- Net als in de vorige editie van de Volvo Ocean Race fungeert psycholoog en executive coach Anje-Marijcke van Boxtel als coach van Team Brunel. De rol van coach is geen vanzelfsprekendheid in het offshore zeilen.

Volgens schipper Bekking is Van Boxtel één van de geheime wapens van het onder Nederlandse vlag varende Team Brunel. Dat ondanks de korte voorbereiding zeker als kanshebber voor de eindoverwinning wordt gezien. Bekking: “De vorige editie heb ik ervaren hoe lekker het is om als schipper een klankbord te hebben. Maar ook voor de rest van de bemanning is het fijn om iemand te hebben die het ontwikkelingsproces begeleidt.”   

Coach Van Boxtel is zelf ook opgetogen over haar terugkeer en kijkt uit naar deze nieuwe ervaring. Van Boxtel: “Dit team bestaat uit zeer ervaren professionals en jonge mensen vanuit verschillende disciplines, achtergronden, nationaliteiten, expertise én geslacht. Het is deze combinatie die veel vereist van schipper en bemanningsleden. Als het lukt om al die verschillende perspectieven te verbinden creëren we gezamenlijk een innovatief en creatief high performance team. En hebben ze allen niet alleen als individu maar vooral ook als team de drive om zich iedere dag te verbeteren en te presteren. Want als je niet blijft leren, ook tijdens de race, wordt je ingehaald. De parallellen met het bedrijfsleven liggen voor het opscheppen. Er is niet veel verschil tussen de boardroom en de cockpit van een oceaanzeiler.”

 

Fotografie Martin Keruzore

46 46
47 47
45 45
van boxtel van boxtel