STATEMENT AKZO NOBEL

Tienpont: 'Dit is een ongelofelijke zware periode geweest...'

ALICANTE- Op vrijdagavond won Simeon Tienpont de door hem aangespannen arbritagezaak. Dat bracht hem terug aan boord van team AkzoNobel. Slechts enkele uren voor de start van de eerste etappe diende het team de bijgewerkte bemanningslijst in met Simeon Tienpont aan het roer van een nieuwe, samengestelde bemanning. 

In het statement dat door het team werd gepubliceerd, reageert Tienpont: ”Dit is uiteraard een ongelofelijk zware periode geweest voor alle betrokkenen, sinds onze aankomst hier in Alicante 10 dagen geleden. Ik ben tot een overeenkomst gekomen met AkzoNobel. Alle partijen willen deze situatie nu achter zich laten en ons focussen op de campagne voor de Volvo Ocean Race 2017-18.”

”Ik wil graag Brad Jackson bedanken dat hij in zo een uitdagende tijd team AkzoNobel verder hielp in de voorbereidingen voor de race. Mijn dank gaat tevens uit naar Joca Signorini en Jules Salter voor de bijdragen die zij tot dusver aan de campagne hebben geleverd. Tot slot wil ik Rome Kirby bedanken.”

”Wij zijn de eigenaar van team Sun Hung Kai Scallywag, Seng Huang Lee, en schipper David Witt dankbaar voor het uitlenen van Antonio Fontes voor deze eerste etappe.”

”Persoonlijk ben ik opgelucht dat ik terug ben bij mijn team en ik ben blij om verder te gaan met onze Volvo Ocean Race-campagne.”

Met deze zeilers vaart Tienpont leg 1naar Lissabon:

Brad Farrand (NZL)
Antonio Fontes (POR)
Martine Grael (BRA)
Luke Molloy (AUS)
Ross Monson (GBR) - navigator
Emily Nagel (GBR/BER)
Nicolai Sehested (DEN) – watch captain

Brad Jackson (NZL), Jules Salter (GBR), Joca Signorini (BRA)en Rome Kirby (USA) zijn opgestapt.

IMG-20171022-WA0008 IMG-20171022-WA0008
IMG-20171022-WA0007 IMG-20171022-WA0007
unnamed unnamed