SCHILDPAD AAN ROERBLAD TEAM BRUNEL

Viermaal Back Down in Straat van Gibraltar

ALICANTE- Bouwe Bekking en zijn Team Brunel kende een lastige eerste 48 uur in de Volvo Ocean Race. Na problemen met één van de voorzeilen tijdens de start werd het team in de afgelopen twee dagen ook al enkele malen geconfronteerd met spullen in het water die aan de boot blijven hangen. 

Bij het doorkruizen van de Straat van Gibraltar werd de vloot gisteravond en vannacht geconfronteerd met behoorlijk heftige omstandigheden met 35 knopen wind tegen tij. 

Hectische nacht

“De afgelopen nacht was vrij hectisch. De wind tegen tij betekende hele hoge diepe golven. We zijn de nacht goed doorgekomen ondanks dat we in de Straat van Gibraltar vier keer een back down hebben moeten doen.” Aldus Bekking dinsdag aan het begin van de middag.

Schildpad

Bij een back down wordt de boot stilgelegd en een klein stukje achteruit gevaren. Bekking: “De back downs moesten we doen omdat we rotzooi aan ons roer hadden zitten. We hadden zelfs een schildpad aan het roer hangen op een gegeven moment. Zeker met zoveel wind is dat heel erg vervelend want je verliest dan kostbare mijlen.”

Bekking voor nu tevreden

Desondanks klaagt de schipper van Team Brunel niet. Bekking: “Ik had het erger verwacht, we zitten nog dicht op de groep en ik verwacht dat nu het hele veld in elkaar gaat schuiven. Al met al is het nog een lange weg te gaan tot Lissabon en we hebben een betere positie dan gister toen we aan de Straat van Gibraltar begonnen. Voor nu ben ik tevreden.”

 

Update positie 15.00 uur

Vestas 11th Hour Racing

Team AkzoNobel

MAPFRE

Team Sun Hung Kai / Scallywag

Dongfeng Race Team

Team Brunel

Turn The Tide on Plastic

 

Volg de race live via de Volvo Ocean Race tracker LIVE VOLGEN (http://www.watersport-tv.nl/pg-31400-7-115453/pagina/volvo_ocean_race_video39s.html)

Brunel start Brunel start
zeeschildpad12 zeeschildpad12