BEKKING: 'SYNERGIE IS GOED'

Zesde plaats domper voor Team Brunel

LISSABON-Zaterdag in de loop van de avond is Team Brunel als zesde gefinisht in de eerste etappe van de Volvo Ocean Race. Het team van schipper Bouwe Bekking kwam na een spannende strijd vlak voor Turn the Tide on Plastic over de finishlijn in Lissabon.

Schipper Bekking stak direct na afloop van de eerste etappe niet onder stoelen of banken dat het resultaat een behoorlijke domper was. Tegelijkertijd was er ook realisme bij de Volvo Ocean Race veteraan.

“De synergie binnen het team is goed. Het resultaat is alleen frustrerend. We misten echt snelheid, zeker in het tweede gedeelte van de leg. Op dit moment weten we nog niet wat de oorzaak is. Maar de race is nog lang, het team is goed de focus ligt er nu op dat we de boot weer op orde krijgen.”

Debuut Huisman

Voor de 26-jarige Huisman was het zijn eerste etappe in de Volvo Ocean Race. Huisman: “Het viel zeker niet tegen deze eerste leg van de Volvo Ocean Race. Het resultaat is teleurstellend maar met 30 knopen plus door de Straat van Gibraltar is kicken. Ik ben nog steeds overtuigd van dit team, het is nu zaak om snel boven water te krijgen wat er met de boot aan de hand is en waardoor we snelheid te kort kwamen.”

Burling kijkt uit naar zondag

Ook Peter Burling, winnaar van Olympisch goud en Americas Cup winnaar maakte zijn debuut in de Volvo Ocean Race. Burling: “Het was zwaar maar ook zeker leuk. We hebben veel dingen goed gedaan maar kwamen snelheid te kort. Dat is zonde. Het was een spannende finish maar gelukkig wisten we hem over de streep te trekken. Volgende week zondag mogen we alweer. Ik heb er zin in.”

Vrijdag 3 november staat er in Lissabon een In-Port race op het programma. Zondag 5 november wordt de Volvo Ocean Race hervat met de start van leg 2 richting Kaapstad.

 

Uitslag eerste etappe

Vestas 11th Hour Racing

MAPFRE

Dongfeng Race Team

team AkzoNobel

Sun Hung Kai/Scallywag

Team Brunel

Turn the Tide on Plastic

leg 1 finish leg 1 finish
brunel finish brunel finish
bouw bouw