IJSBEERENBURGTOCHT VOOR BIKKELS

Zeilen tussen Kerst en Oud & Nieuw met Kustzeilers

ENKHUIZEN In 2015 nog een experiment en vanaf 2016 al een traditie: de IJsbeerenburgtocht. De Kustzeilers organiseren tussen Kerst en Oud & Nieuw wederom een rondje Waddenzee en IJsselmeer. Geen excursies of walprogramma, maar wel lekker uitwaaien in de donkere dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw. Ligt uw boot nog in het water en laat u zich niet afschrikken door een beetje kou? Vaar dan mee!

De deelnemers verzamelen woensdag 27 december in Enkhuizen, zeilen de volgende dag naar Den Helder voor de Stamppotsteigerborrel en vrijdag 29 december met stroom mee via Kornwerd naar Makkum. Op 30 december terug naar Enkhuizen, waarna u bruisend en geheel opgefrist klaar bent voor de jaarwisseling. Thermokleding, mutsen, handschoenen, warme chocomel, glühwein, Beerenburg, stamppot en oliebollen zijn de ingrediënten voor deze dagen.

Deelname aan deze sfeervolle tocht staat ook open voor niet leden. Aanmelding wel graag voor 20 december a.s. via de Kustzeilers website in verband met communicatie over het weer, mogelijke route aanpassing, etc.

Er wordt niet gevaren bij mist, een voorspelde wind van meer dan 22 knopen (Bft 6) of vorst. De bijdrage in de kosten bedraagt: 10 euro p.p.

Website:

Foto bij Persbericht IJsbeerenburgtocht 2016 Foto bij Persbericht IJsbeerenburgtocht 2016