TOEKOMST WILDWATERBAAN ZOETERMEER ONZEKER

Watersportverbond pleit voor behoud

ZOETERMEER- De initiatiefnemers van Zoetermeer Leisure Village zien financieel geen heil meer in de wildwaterbaan die meer zou kosten, dan opleveren. Het Watersportverbond is verrast en blijft pleiten voor behoud van de wildwaterbaan.

“De kosten worden hoger dan de verwachte inkomsten. Het is dan net water naar de zee dragen”, aldus initiatiefnemer Hashem Bashir.

In april dit jaar gaven de initiatiefnemers nog aan dat ze zich eerst wilden richten op de exploitatie van de wildwaterbaan. Daarover zouden ze in gesprek zijn met verschillende investeerders. Gesprekken met een Brits bedrijf liepen echter op niets uit. Zowel recreatieve als wedstrijdvaarders konden in eerste instantie gebruik maken van de baan, maar na het afketsen van de gesprekken met de Britten moeten ze noodgedwongen uitwijken. De baan in Zoetermeer is uniek in heel Noord-West Europa. Binnen een straal van 800 km is op het Europese vasteland geen dergelijke faciliteit te vinden. Kanovaarders moeten nu uitwijken naar bijvoorbeeld Pau (Frankrijk), Londen of Augsburg (Duitsland).

Het Watersportverbond is teleurgesteld over de recentelijke ontwikkelingen en blijft pleiten voor het behouden van de wildwaterbaan, primair voor kanovaarders, maar uiteraard ook voor recreanten en andere gebruikers.

Rob Snel, van de WildWaterAcademie, wil met de initiatiefnemers het gesprek aan om de wildwaterbaan te behouden voor sporters. „Het complex kostte destijds 32 miljoen euro, terwijl de initiatiefnemers er slechts 1,26 miljoen voor hebben betaald”, rekent Snel voor. “Nederlandse bedrijven, met ervaring in de branche, geven aan dat exploitatie daarmee haalbaar is.”

wildwaterbaan-2 wildwaterbaan-2