HARLINGEN ZOEKT MENTOREN VOOR TRAINEES

Friese havenstad gastheer Tall Ships Races

HARLINGEN- In de zomer van 2018 is Harlingen onderdeel van The Tall Ships Races. Na het succes in 2014 is de Friese havenstad opnieuw gastheer. Trainees, jongeren tussen de 15 en 25 jaar, uit 30 verschillende landen gaan het avontuur aan en zijn onderdeel van de grootste zeilrace ter wereld. Op 3 augustus stroomt de haven vol met unieke zeilschepen. De trainees finishen in Harlingen waarna een groot maritiem feest start, wat eindigt op 6 augustus.

Om deel te nemen moeten alle trainees een individuele bijdrage leveren van 1149,- euro. Er zijn een aantal trainees die dit niet volledig zelf kunnen financieren. Zij krijgen tools aangereikt, zoals het leren gebruiken van hun netwerk, het maken van een planning en het pitchen van hun verhaal. Alles om sponsoren te vinden die hun helpen het bedrag te verzamelen. Met behulp van een mentor behalen de trainees hun doel: meevaren van Stavanger naar Harlingen en een unieke ervaring opdoen. 

Een klein beetje begeleiding draagt bij om hun doel te bereiken. Voor deze trainees zoekt Stichting Harlingen Sail naar mentoren die in de maanden november, december en januari hen een handje willen helpen. Als mentor bel je één keer per week met je trainee om te peilen hoe het gaat en geef je advies. Ervaring als mentor is niet een vereiste. Een enthousiaste mentor is meer dan genoeg! Lees verder op de website

 

Harlingen Harlingen