METSTRADE SHOW TREKT RECORD AANTAL BEZOEKERS

Toonaangevende ontmoetingsplaats voor de watersportbranche

AMSTERDAM- De jaarlijkse METSTRADE Show, die afgelopen week werd gehouden in de RAI in Amsterdam, kan terugkijken op een bijzonder succesvolle week, waarbij de positie als ’s werelds toonaangevende ontmoetingsplek voor de pleziervaart nog verder is versterkt.

Er was niet alleen sprake van een recordaantal exposanten en bezoekers; het B2B evenement in RAI Amsterdam ontving ook het uitzonderlijke aantal van 116 verschillende nationaliteiten, het grootste aantal tot nu toe. Zo’n 10.500 bezoekers kwamen van buiten Nederland, zes procent meer dan in 2016.

Bruisend en innovatief
“Deze verjaardagseditie was een succes omdat het evenement plaatsvond in een bruisende omgeving waar zowel exposanten en bezoekers genoten van uitstekende business,” zegt Irene Dros, Director Maritime bij RAI Amsterdam. “Ook het uitzonderlijk grote aantal nieuwe en innovatieve producten dat werd gepresenteerd werd bijzonder gewaardeerd. Het nieuwe E-nnovationLAB droeg hieraan ook bij, met technologieën en producten op het gebied van elektrische en hybride aandrijfsystemen. De basis is gelegd voor een veelbelovende presentatie die zich in de komende jaren nog verder zal ontwikkelen.”

Klaar voor de toekomst
Een ander toekomstgericht thema op METSTRADE 2017 was de manier waarop jongere mensen flink in de spotlights werden gezet. Hun grote aantal leverde zeker een bijdrage aan de inspirerende sfeer. De METSTRADE Young Professionals Club Lounge werd druk bezocht en de eerste editie van de YPC rondvaart door de Amsterdamse grachten, samen met de IBEX Millennials, was een daverend succes.

“Wij willen absoluut dat METSTRADE de nieuwe generatie van zowel mensen als technologieën omarmt,” legt Dros uit. “Om in de toekomst succesvol te zijn, moet de scheepvaartindustrie partnerschappen versterken, focussen op de nieuwste ontwikkelingen in de samenleving en de nieuwste aandrijvings- en productiemethodes gebruiken. Wij stappen met vertrouwen in de wereld die de IPad & gamegeneratie verbindt - de vloggers en andere jonge mensen met invloed die een enorme impact hebben op consumentengedrag en de interesse van hun volgers in luxeproducten, zoals boten.”

METS 1 METS 1
METS 2 METS 2
METS 3 METS 3