AKZO DERDE EN BRUNEL ZESDE IN-PORT RACE

Bekking: 'als je een foutje maakt, ben je gezien...'

KAAPSTAD-Team Brunel eindigde vrijdag in Kaapstad tijdens de In-Port race als zesde. Simeon Tienpont deed het met AkzoNobel beter en werd derde. De havenrace werd gewonnen door Dongfeng.

Schipper Bouwe Bekking was na afloop van de havenrace in Kaapstad duidelijk in zijn analyse. “We hadden een heel goede start, we waren echt lekker weg. Vervolgens maakte we bij de bovenboei een verkeerde keuze. Hierdoor brachten we onszelf in een lastig pakket. De opgelopen achterstand konden we vervolgens niet meer goed maken. Vandaag laat wederom zien dat de teams echt aan elkaar gewaagd zijn en de verschillen klein zijn. Als je één foutje maakt zoals wij vandaag deden dan ben je eigenlijk direct gezien.”   

Mondriaan zeil

Het Nederlandse team onthulde vandaag ook het nieuwe design van de master code zero, één van de voorzeilen. Op weg naar Den Haag vaart Team Brunel met het zeil geïnspireerd op de iconische werken van Piet Mondriaan. Bekking: “Mondriaan was zijn tijd ver vooruit. Prachtig in zijn eenvoud en toch was zijn werk echt avontuurlijk. Hij durfde te vernieuwen, uit te dagen en anders te denken. Dat zijn eigenschappen die iedere zeezeiler echt aanspreken. Dat we op weg naar de ultieme bestemming met dit zeil varen en Den Haag op deze manier kunnen uitdragen is mooi.”

De derde etappe start zondag en voert de vloot naar Melbourne.

Uitslag havenrace

1. Dongfeng Race Team
2. MAPFRE
3. team AkzoNobel
4. Vestas 11th Hour Racing
5. Turn the Tide on Plastic
6. Team Brunel
7. Sun Hung Kai / Scallywag


Volvo Ocean Race In-Port Race Series Leaderboard

1. MAPFRE -- 19 points
2. Dongfeng Race Team -- 18 points
3. Team Brunel -- 13 points
4. Vestas 11th Hour Racing -- 12 points
5. team AkzoNobel -- 11 points
6. Sun Hung Kai/Scallywag -- 6 points
7. Turn the Tide on Plastic -- 5 points

 

Foto Ydwer van der Heide / Team Brunel

Brunel 6e Brunel 6e
akzo havenrace akzo havenrace
m108074_13-03-171208-pma-01110-0259 m108074_13-03-171208-pma-01110-0259