DUBBELE PUNTEN TE VERDIENEN OP ZUIDELIJKE OCEAAN

Bekking: boel heel houden en presteren...

KAAPSTAD- De derde etappe van de Volvo Ocean Race die vanmiddag start in Kaapstad en de deelnemers voert naar Melbourne, is belangrijk voor het (eind)klassement. Nieuw deze editie is namelijk dat er in de Zuidelijke Oceaan etappes dubbele punten te verdienen zijn.   

Voor team Brunel schipper Bouwe Bekking, bezig aan zijn achtste Volvo Ocean Race, is het belang van deze etappe meer dan helder. “Het is een balans, je wil en je moet presteren deze leg. Zeker aangezien er dubbele punten te verdienen zijn kan je het je eigenlijk niet veroorloven om er niet bij te zitten. Dan wordt het gat wel erg groot ondanks dat Den Haag nog ver is. Tegelijkertijd hebben we in Melbourne slechts een pitstop van maar vier dagen. Vier dagen waarin de shore crew ook maar zeer beperkt toegang heeft tot de boot. Als er wat kapot gaat heeft dat niet alleen gevolgen voor deze leg maar hoogstwaarschijnlijk ook voor de volgende. Bij alles wat je doet moet je dat in het achterhoofd houden.”  

Vijfde plaats 

Na twee etappes staat Team Brunel voorlopig op de vijfde plaats in het tussenklassement. Vanwege de zwaarte van de Zuidelijke Oceaan etappes heeft de organisatie besloten die etappes in deze editie te belonen met dubbele punten.  Door de dubbele punten die voor deze leg te verdienen zijn kan het klassement er na aankomst in Melbourne zomaar totaal anders zien.   

Balcaen nieuw in team

Ten opzichte van de vorige twee legs is er één wijziging doorgevoerd in de teamsamenstelling. De 29-jarige Belg Louis Balcaen vervangt de Italiaanse Argentijn Cichetti. Balcaen heeft zich begin deze week bij het team gemeld en voelt zich op zijn plek. “De sfeer in het team is goed. Ik ben met open armen ontvangen. Het voelt echt als thuiskomen ondanks dat er behoorlijk wat nieuwe gezichten zijn in vergelijking met de vorige race. Ik heb er zin op naar Melbourne.”  

Klassement na Leg 2

Mapfre, 14 pnt.

Vestas 11th hour racing, 13 pnt.

Dongfeng Race Team, 11 pnt.

Team AkzoNobel, 7 pnt.

Team Brunel, 6 pnt.

Sun Hung Scallywag, 5 pnt.

Turn the Tide on Plastic, 2 pnt.

 

 

Leg 3 c Leg 3 c
leg 3 b leg 3 b
leg 3 leg 3