ZEILEN IN PUURSTE VORM OP ZUIDELIJKE OCEAAN

Bekking: 'deze leg scheidt de jongens van de echte mannen en meisjes van de vrouwen'

MELBOURNE- De Volvo Ocean Race vloot is zondagmiddag vanuit Kaapstad vertrokken, richting Melbourne. De zeilers wacht de komende dagen op de Zuidelijke Oceaan een zware depressie.

Veteraan Bouwe Bekking, die zijn 8ste Volvo Ocean Race vaart:  ”Deze etappe scheidt de jongens van de mannen en de meisjes van de vrouwen. Voor mij is de Zuidelijke Oceaan altijd bijzonder, het is zeilen in zijn puurste vorm. Je moet de hele tijd volledig gefocust zijn, vooral met alle mogelijke gevaren die er zijn. ”

”We moeten niet vergeten dat het pas het begin van de zomer is en de winter pas net voorbij is op het Zuidelijk halfrond. Het water is nog steeds extreem koud. Het meest angstaanjagende is dat de depressies nog steeds zo sterk zijn ... de hoeveelheid druk die in de lucht zit, is gewoon gigantisch. Hopelijk komen we geen ijs tegen - maar als het water maar een paar graden boven het vriespunt is en je een zuidelijke wind hebt, hangen de ijspegels zo aan de mast. We hebben dat in het verleden meegemaakt. Toen we deze route vroeger voeren, was het de Leg die de meeste schade veroorzaakte. De boten van vandaag zijn sterker dan voorheen, maar we moeten er rekening mee houden dat er dingen kapot kunnen gaan.”

start leg 32 start leg 32
leg 3 b leg 3 b