LODGES EN VARENDE VILLA'S STEEDS POPULAIRDER

Havens spelen in op vraag naar verblijfsaccommodaties

AMSTERDAM- Op jachthavens zie je ze steeds vaker: drijvende onderkomens waar je al dan niet mee kunt varen. De lodges vullen vrijgekomen ligplaatsen en spelen in op de behoefte naar verblijfsaccommodaties op havens.

Recreëren op het water blijft populair. Dat hoeft niet altijd op een boot, maar kan natuurlijk ook op een varend/drijvend onderkomen. De afgelopen jaren zag je op de watersportbeurzen al diverse varianten van lodges tot zelfs complete varende villa’s. Het concept is overgewaaid uit onder meer de Verenigde Staten waar havens al veel langer de status van verblijfsplek hebben. In plaats van een verzamelplaats voor boten. 

Geconfronteerd met de gevolgen van de vergrijzing en de nasleep van de crisis proberen met name de commerciele havens de terugloop in de vraag naar ligplaatsen te compenseren door houseboats te faciliteren of zelf aan te schaffen en te gaan verhuren bijvoorbeeld als B&B.

Voor de vaste ligplaatshouders zal het even wennen zijn om op de steigers toeristen tegen te komen met rolkoffers in plaats van zeiltassen. Daartegenover staat dat de houseboats de havenbeheerders inkomsten genereren en zorgen voor weer wat reuring.

 

 

 

 

 

 

Houseboats Houseboats
Havenlodges Havenlodges
Havenlodges 2 Havenlodges 2
Havenlodges 3 Havenlodges 3