BLESSURES BIJ TEAM BRUNEL

Zeilers zien flink af op Zuidelijke Oceaan

MELBOURNE- Zowel Annie Lush (GBR) als Kyle Langford (AUS) zijn geblesseerd aan boord bij Team Brunel. Beide zeilers zijn in de afgelopen dagen een keer door een golf gepakt en op het dek gegooid. Allebei hebben ze daarbij hun enkel verzwikt.

De Britse zeilster Annie Lush stond afgelopen weekend samen met Burling aan de achterste grinder toen de boot een golf doorkruiste. Lush en Burling werden tegen de achterste zeereling aangegooid. Lush kwam daarbij ongelukkig terecht en heeft sindsdien last van haar rug. Burling heeft hier geen blessure aan overgehouden.

Op het moment van het incident waren beide zeilers met hun veiligheidslijn aangelijnd aan de boot. Op dit moment is Annie Lush niet in staat om mee te draaien in het wachtsysteem. De Britse zeilsters houdt rust in haar bed. Vanaf de boot is er iedere zes uur contact met de dokters aan de wal. 

De Nederlandse Volvo Ocean Race debutant Carlo Huisman heeft het zwaar. “Het is ontzettend zwaar en we krijgen maar net aan genoeg slaap. Iedereen aan boord is behoorlijk moe. Je ziet dat teams als Mapfre en Dongfeng in staat zijn om nog harder te pushen dan ons. Dat is echt heel knap van die twee teams. Wij proberen nu gewoon om vanuit onze vierde positie de mogelijkheid op het podium open te houden. We doen er alles aan om enerzijds de aansluiting met Vestas op de derde plaats te houden en om tegelijkertijd onze positie ten opzichte van de achtervolgers te behouden. Maar het is heel erg zwaar.”

Video met Carlo en Bouwe (https://www.youtube.com/watch?v=_2pG1_2el3I)

Supermooi!

Aan boord hanteren de zeilers een wachtsysteem bestaande uit vier uur op en vier uur af. Met een watertemperatuur van rond het vriespunt en golven die continu over het dek slaan, hakt dat er behoorlijk in bij de jonge Rotterdamse zeiler. “Het managen van je tijd aan boord, wanneer je rust en eet is gewoon ontzettend moeilijk. We hebben continu 30 knopen of meer wind. Dan is dat tijdmanagement gewoon heel erg zwaar, alles kost zoveel energie. Tegelijkertijd is het zeilen ook supermooi. Zeker als je aan dek bent zijn het zulke mooie zeilcondities. We proberen er gewoon van te genieten en uiteindelijk blijft het gewoon fantastisch om hier te zijn.”

Brunel in leg 3 Brunel in leg 3